Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

GÜLEN'İ TANIMIYORUM, OKULLARI KAPATMIYORUM

Başkent Bişkek’te basın toplantısında konuşan Atambayev şunları söyledi: “Ben Gülen’i tanımıyorum. Fakat Sebat okullarını, Türkiye ve Kırgızistan’da darbe hazırlığı yapan bir siyasi teşkilatla karıştırmak saçmalık olur. Biz Sebat'ın neler yaptığından haberdarız. Ama tabii ki yine de ben kurumun tüzüğün değiştirilmesi konusunda talimat verdim. Ayrıca bu okulların en başlıca kurucularından birinin eğitim bakanlığı olması hususunda anlaştık. Bakanlık projeyi bloke edebilecek kapasitede olacak. Kontrolü artıracağız. Fakat okulun ismini de Sapat diye değiştiriyoruz, bu da kalite anlamına geliyor.”

ERDOĞAN'A TAYYİP ABİ DEMİŞTİ

Atambayev, daha önce bir toplantıda Erdoğan'a "Tayyip abi" diye seslenmiş ve "50 milyon dolar borcumuzu sil, senden başka bir abimiz mi var" demişti.

"ERDOĞAN'A MÜTEŞEKKİRİM"

Gazetecilerin, 'Türkçe konuşan devletler arasında yapılacak zirvenin ertelenmesi Erdoğan’la ilişkilerin kötüleşmesinden dolayı mı?' sorusunu Atambayev şöyle yanıtladı:“Erdoğan’a müteşekkirim. Türkiye 50 milyon dolarlık borcumuzu sildi. Bişkek’te Türk hastanesi inşa ediliyor. Bahsettiğiniz zirve gelecek yılda, mart sonu veya nisan başlarında olacak. Erdoğan’la ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le bu konuyu görüştük.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.