Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Tecavüze uğraya Yezidi kız: IŞİD militanları içki içiyordu!
Terör örgütü IŞİD'in elinden kurtulmayı başaran Ezidi kız flaş iddialarda bulundu. Tecavüze uğradıktan sonra hamile kaldığını belirten Ezidi, IŞİD militanlarının içki içtiğini iddia etti. İşte Ezidi kızın iddiaları ve örgütün elinden kurtulma macerası...


ŞİD tarafından Ağustos 2014'te kaçırılan ve köle olarak kullanılan Ezidi kızı, 3 ay örgütün zülmü altında kaldıktan sonra kurtulmayı başardı. Başından geçenleri anlatan Ezidi kız, bazı teröristleri içki içtiğini söyledi.


"SADECE YAYA OLARAK KAÇANLAR KURTULABİLDİ"


Gerçek ismi yerine "Hind" adını kullanan 14 yaşındaki çocuk, IŞİD'in Şengal'e ( Sincar) saldırdığı 3 Ağustos gününü şöyle anlattı:


"Saat 02:00 sıralarında Şengal'de çatışmalar başladı. Bu çatışmalar akşam saat 21:00'e kadar sürdü. Peşmergeler ve Ezidiler karşı koyamadı. Ben yengemle beraber amcamın evine gittim. Yanımızda 2 kızkardeşim, teyzem ve çocukları da vardı. Arabayla Şengal Dağı'na ulaşmaya çalıştık ama başaramadık. O gün sadece yaya olarak kaçanlar kurtulabildi. Diğerleri IŞİD'in eline düştü."


"700 KADINLA BERABER TELAFER'E GÖTÜRÜLDÜK"


Ailecek IŞİD tarafından alıkonulan Hind, 2 kız kardeşiyle beraber Bac köyüne daha sonra ise Musul'un Telafer ilçesine, oradan da Baduş Cezaevi'ne götürüldüğünü ifade etti. 25 gün cezaevinde kalan Hind ve iki kızkardeşi, toplam 700 dolayında kadınla beraber ikinci kez Telafer'e götürüldüklerini dile getirdi.


"TECAVÜZDEN SONRA 3 AY BOYUNCA HEP AĞLADIM"


Seçilen genç kızlarla beraber bir süre 3 katlı bir evde kaldığını söyleyen Hind, birgün IŞİD'li bir emirin kendisini ve beraberindeki bir kızı yanında götürdüğünü ifade ederek, şöyle devam etti.


" Sabah 03:00 sıralarında çirkin, uzun boylu Suriyeli bir IŞİD'li bana tecavüz etti. O günden sonra 3 ay boyunca hep ağladım. Hala korku içindeyim ve her gece kâbuslarla uyanıyorum."


SATILDI, HEDİYE EDİLDİ, ZORLA EVLENDİRİLDİ


Örgütün sürekli yerlerini değiştirdiğini söyleyen Hind, "Bir keresinde 200 dolara satıldım. Bir keresinde de bir IŞİD'li tarafından başak bir örgüt mensubuna "hediye" edildim. Son olarak zorla başka bir örgüt mensubuyla evlendirildim" dedi.


"EVİN İKİNCİ KATINDAN AŞAĞIYA ATLADIM"


Bir telefon temin ederek ailesine ulaştıktaın sonra Hind, para karşılığında Ezidi kızları kurtaran bir kaçakçıyla irtibata geçtiğini belirterek, şunları anlattı: "Kaçış günü sabah 03:00 sıralarında kaldığımın evin ikinci katından aşağıya atıladım. Bir araçla gelen kaçakçı bizi Musul'a götürdü. 3 gün bekledikten sonra başka bir kaçakçı bizi Musul yakınındaki Cizire bölgesine ulaştırdı."


"BAZILARI İÇKİ İÇİYORDU"


IŞİD mensuplarına, "Allah'tan korkun, çocuklarınızın yaşında olan bizlere tecavüz etmeyin" dediğini aktaran Hind, bir yandan da kendilerine zorla Kur'an okutulduğunu söyledi. IŞİD mensuplarının büyük bir bölümünün yabancı olduğuna ve İngilizce konuştuklarına dikkat çeken Hind, "Bazıları içki içiyordu" dedi.


ÇOCUK ALDIRDI


IŞİD'in saldırısına kadar eğitim alan Hind, yaşadığı travmadan dolayı okuma-yazmayı unuttuğunu söyledi. 3 farklı ülkeden 3 IŞİD'li tarafından tecavuze uğradığını belirten Ezidi kız, hamile kaldığını öğrenince hayatta kalabilmek için karnındaki bebeğini aldırdığını ifade etti ve ekledi: "IŞİD'linin çocuğunu dünyaya getirmediğim için mutuluyum!"


DÖNMEMEK ÜZERE AVRUPA'YA GİDECEK


Evlenmemeye karar verdiğini belirten Hind, dönmemek üzere Avrupa'ya gideceğini dile getirdi. 2014'ün Kasım ayında 3 ay esir kaldıktan sonra kurtulmayı başaran Hind'in 4 kardeşi hala örgütün elinde. Hind şimdi Erbilyakınındaki göçzede kamplarından birinde hayatını sürdüyor. 


karşıgazete.com



Anahtar Kelimeler:
ışidTecavüzEzidi IŞİD
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.