Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Türkiye'nin istediği PKK'lıları vermiyorlar!

Brüksel'i kana bulayan canlı bombalarla ilgili 'yabancı terörist savaşçı' raporuna kulak asmayan Belçika, yıllardır aranan teröristleri de 'terör örgütü üyesi değil' diyerek Türkiye'ye iade etmiyor. Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'a 'terörist' değil de 'çete üyesi' diyen Belçika, terör örgütü PKK'nın yönetici kadrosunda yeraldığı söylenen Mehmet Emin Şahin'in iadesini ise “Adı geçenin siyasi görüşlerinin olumsuz etkilenme riski bulunmaktadır” gibi zorlama bir gerekçeyle reddetti. Brüksel, PKK yöneticilerinden Zübeyr Aydar'a da yıllardır dokunmuyor, dokunulmasına müsaade etmiyor.

Belçika onlar bize mülteci, sığınmacı olarak geliyor diyerek Türkiye'nin isteğini geri çeviriyorlar...


HİÇBİRİ VERİLMEDİ


DAEŞ saflarına katılmak üzere Türkiye'ye geldiği belirlenen intihar bombacılarıyla ilgili Ankara'nın bilgi geçmesine rağmen bunu umursamayan Belçika, bugüne kadar terör suçlarıyla ilgili Türkiye'nin taleplerini de karşılıksız bıraktı. Ankara bugüne kadar Brüksel'den 30 teröristin iadesini istedi. Bu taleplerden hiçbiri olumlu neticelenmedi. İsteklerden 20'si geri çevrildi, 9'uyla ilgili işlem ağır aksak sürüyor. Kalan son kişi ise PKK'lı Dilek Doğan. Doğan, Paris'te öldürüldüğünden ötürü onunla ilgili talepten vazgeçildi. Belçika, geçtiğimiz yıllarda Doğan'ın gönderilmesine ilişkin talebi de geri çevirmişti.

Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emrah turgut 8 yıl önce

Bir terör örgütüde biz kurup bu şekilde teröre yardım ve yataklık yapan tüm ülkelerin başına bela etaek nw harika olurdu..