Öne Çıkanlar rusya son dakika haber terör terör örgütü

Türklere hakaret eden vekil AP'den kovuldu!
Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye ile AB arasında imzalanması planlanan 'göçmen' anlaşmasının ele alındığı oturumda gergin anlar yaşandı.

Yunanistan'ın ırkçı Altın Şafak Partisi'nden Eleftherios Sinadinos, oturumda yaptığı konuşmada; "Türk, köpek gibidir. Vahşi görünür ama bir düşmanla karşılaştığında kaçar" dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz bunun üzerine milletvekilinin salondan atılmasını istedi. Ardından da Sinanidos, görevliler eşliğinde dışarı çıkarıldı.

KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI

Schulz, Yunan vekili, "kırmızı çizgileri aştığı ve ırkçılığı kabul edilebilir kılmaya çalıştığı" için dışarı attırdığını söyledi.

"ANAHTARLARI VERİYORSUNUZ"



AP Liberal Grup Başkanı ve Belçika eski Başbakanı Guy Verhofstadt da Türkiye'nin talepleri esas alınarak oluşturulan göçmen planını eleştirdi. "Avrupa'nın kapılarının anahtarlarının" Türkiye'ye verildiği iddia eden Verhofstadt; "Bu, ABD'nin kalkıp daMeksika'ya 'gelecekte sınırları sen yönet' demesi gibi bir durum" dedi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, AB Dönem Başkanı Hollanda'nın temsilcisi olarak Avrupa Parlamentosu'ndaki oturuma katılan Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ise amacın kaçakçıların ticarete dönüştürdüğü yasa dışı yolculukları engellemek olduğunu söyledi. Hollandalı bakan, başarıdan söz etmek için ise erken olduğunu ifade etti.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis de 17 Mart'taki zirveye kadar ayrıntılar üzerinde çalışılacağını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.