Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Washington’daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek gösterisi yapan bir grup Türk’e, PKK’lı bir grup saldırmış, bazı Türkler saldırıda yaralanmıştı. Şiddet eylemine tepki gösteren Türkler de kaçmaya çalışan teröristlere meydan dayağı atmıştı.

ÖZÜR TALEP ETTİLER

ABD’de Cumhuriyetçi Parti üyesi senatörler Ted Cruz, Marco Rubio ve Tom Cotton, yayımladıkları açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti esnasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan olaylar nedeniyle Türk hükümetinden özür talep etti.

 

KINIYORUZ

ABD basınına yansıyan haberlere göre, söz konusu üç senatör tarafından yayımlanan açıklamada, “Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği’nin dışında yaşanan olayları kınıyoruz” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, herhangi bir Türk yetkilinin olayları karışması durumunda Türk hükümetinin özür dilemesi gerektiği ifade edildi. Açıklamanın altına imza atan Texas Senatörü Ted Cruz ve Florida Senatörü Marco Rubio, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmak için yarışmıştı.

Kaynak: Anadoluhaberim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.