Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

UNICEF: Avrupa'ya ulaşan her 5 sığınmacıdan biri çocuk
UNICEF, 2015 yılı içerisinde Avrupa'ya ulaşan beş sığınmacıdan birinin çocuk olduğunu, sığınmacıların içindeki kadın ve çocukların oranının ise yüzde 52 olduğunu bildirdi.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Avrupa'ya bu yıl ulaşan her beş sığınmacıdan birinin çocuk olduğunu bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısına telekonferans ile bağlanan UNICEF yetkilisi Christopher Tidey, Avrupa'daki sınır kontrolleri nedeniyle sınırlarda mahsur kalan sığınmacılar için yeterince barınak bulunmadığına ve soğuyan havalar nedeniyle sığınmacıların yaşam şartlarının kötüleştiğine dikkat çekti.


Sığınmacıların yüzde 52'si kadın ve çocuk

Avrupa'daki sığınmacıların yüzde 52'sini kadın ve çocukların oluşturduğunu söyleyen Tidey, "Avrupa'ya bu yıl ulaşan her beş sığınmacıdan biri çocuk" dedi.

UNICEF ve Uluslararası Göç Örgütü'nün son verilerine göre, Avrupa'ya bu yıl 214 binden fazla çocuk sığınmacı ulaştı.

Öte yandan bu yıl Avrupa'ya geçmek isterken Akdeniz'de hayatını kaybeden 3 bin 500'den fazla sığınmacının yüzde 25'ini çocuklar, yüzde 5'ini ise 2 yaş altındaki bebekler oluşturdu.  

Anahtar Kelimeler:
AvrupaSığınmacıBMUnicef
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.