Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

Ünlü Hollywood yıldızı müslüman olduğunu açıkladı

Ünlü Hollywood yıldızı Rober Pattinson'un Müslüman olduğuna dair iddialar yabancı basında geniş bir şekilde yer buldu. Müslüman ve İslamiyet hakkında New York Times'a verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yapan Pattinson'un Müslüman olduğu iddiası sosyal medyada da yankı uyandırdı. Ünlü aktör o röportajda şunları söyledi: 

2010'da Los Angeles'ta gezerken gördüğüm bir camiye girince hayatım değişti. Oradan çıkınca hemen İngilizce dilinde bir Kur'an alıp okudum. Ancak iş yoğunluğum nedeniyle İslamiyet'le ilgili araştırmalarımı yarım kaldı. 1 sene sonra evimi değiştirirken kütüphanemde İslam dini hakkında kitaplar buldum ve hemen okumaya başladım. Müslümanların hoşgörü anlayışı, benim için tam anlamıyla bir aydınlanma oldu. Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmam menajerim tarafından yasaklandığı için daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim" dedi.  

ROBERT PATTİSON KİMDİR?

 

Robert Thomas Pattinson, 13 Mayıs 1986 tarihinde, Londra, İngiltere'de dünyaya geldi. Annesi Clare modellik ajansında çalışıyor, babası Richard Pattinson ise araba ihtal ediyordu. Lizzy ve Victoria isimli iki ablası vardır. Pattinson, Tower House ve de Harrodian okullarında eğitim gördü; ilk tiyatro eğitimini ise burada okurken, Barnes Theatre Company'ye katılarak aldı.

2004 yılında, 20 yaşındayken modellik yapmaya başlayan Pattinson, Hackett'in 2007 sonbahar koleksiyonunda modellik yapmaya kadar uzanan başarılı bir grafik çizmesine rağmen bu mesleği 2008 yılında bıraktı. Gerekçe olarak ise "Artık fazla kaslı ve erkeksi olduğunu, eskisi gibi ilgi çekmediğini" belirtti.

Pattinson, ilk oyunculuk deneyimini, 2004 yılında Ring of the Nibelungs'daki yardımcı oyuncu rolü ile yaşadı. Eski bir efsanenin uyarlaması olan bu filmin ardından, Vanity Fiar'de ufak bir rolde yer aldı; fakat koleksiyoner versiyonu dvd'lerin dışında sinema versiyonunda görülmedi. 2005 yılında, The Woman Before adlı tiyatro oyununun kadrosuna girmeyi başarsa da birkaç oyundan sonra kovuldu.

Asıl çıkışını, 2003 yılında Harry Potter ve Ateş Kadehi adlı filmde, Cedric Diggory rolü ile yapan başarılı oyuncu, 2005 yılının "Geleceğin İngiliz Yıldızı" ödülünü kazandı. Bu filmdeki başarılı rolü, Twilight serisindeki Edward Cullen karakterini canlandırmasını sağladı.

Stephenie Meyer tarafından yazılan ve üç kitaptan oluşan Twilight serisinin, aynı adı taşıyan filmlerinde rol olan Cullen, 21 Kasım 2008 tarihinde vizyona giren serinin ilk filmi Twilight (Alacakaranlık) sayesinde, kısa sürede popüler gençlik ikonlarından berisi haline geldi. Serinin devam filmleri olan New Moon (Yeni Ay) ve Eclipse (Tutulma)'da da rol alan başarılı oyuncu, serinin bu üç filminde, çoğu MTV ve Teen Choice olmak üzere 17 ödül kazandı. Serinin iki parça halinde 2011 ve 2012'de yayınlanacak olan son kısmı The Twilight Saga; Breaking Dawn'ın çekimleri 2010 yılının sonlarına doğru iki film olacak şekilde Twilight Saga:Breaking Dawn Part 1 ve The Twilight Saga:Breaking Dawn Part 2 diye çekildi.

Twilight'ın ardından Little Ashes adlı filmde Salvador Dalí'nin gençliğini canlandırdı ve de The Summer House adlı bir kısa filme imza attı. 22 Şubat 2009 tarihindeki 81. Akademi Ödülleri'nde sunuculuk da yapan Pattinson'in adına, Rovelver Yapım tarafından Robsessed adlı bir belgesel hazırlandı.
 

Gitar ve piyano çalan, beste yapan Pattinson, Twilight'ın soundtrack'inde bulunan Never Think ve de Let Me Sign adlı şarkıları da seslendirdi. 2008 yılında, People dergisi tarafından yaşayan en seksi erkeklerden birisi seçilen oyuncu, Los Angeles'da yaşıyor. Halen Twilight serisindeki rol arkadaşı Kristen Stewart ile beraber olan Pattinson, ilişkisini medyanın uzağında, gözlerden ırak olarak yaşamayı tercih ediyor. Pattinson 2013 Temmuz ayında ilişkilerini bitirmiştir.

Pattinson'un gelecekteki projeleri arasında Bel Ami, Water For Elephants, Unbound Captives, ve de The Twilight Saga: Breaking Dawn Part I ve II bulunmakta.

ROBERT PATTİSON'UN OYNADIĞI FİLMLER

2004 - Vanity Fair
2004 - Ring of the Nibelungs
2005 - Harry Potter and the Goblet of Fire
2006 - Haunted Airman, TheThe Haunted Airman
2007 - Bad Mother's Handbook,
2007 - Harry Potter and the Order of the Phoenix
2008 - How to Be
2008 - Twilight
2009 - Little Ashes
2009 - Twilight Saga: New Moon
2010 - Remember Me
2010 - Twilight Saga: Eclipse
2011 - Bel Ami
2011 - Water for Elephants
2011 - The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2012 - The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
2012 - Unbound Captives
2012 – Cosmopolis
2013 - The Rover
2013 - Mission: Blacklist
2013 - Queen of the Desert

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.