Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Ve o ülke de resti çekti: Rusya'yı istemiyoruz

Orban, Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanlığında düzenlenen yıllık büyükelçiler konferansında yaptığı konuşmada, ülkesinin Rusya ile ortak sınıra sahip olmak istemediğini belirterek, ''Ukrayna'nın ne zaman Batılılaşmış ekonomik yapıya sahip hukuk devleti olacağı belirsiz. Macaristan'ın çıkarı, Rusya ve Macaristan arasında her zaman 'bir şey' olması. Bunun ismi Ukrayna da olabilir. Önemli olan Rusya ile ortak sınırımız olmasın'' ifadelerini kullandı. 

''BU TEHDİTLER KABUL EDİLEMEZ''

Bazı ülkelerin, sığınmacı krizinde gerekli dayanışmayı göstermediği için orta Avrupa ülkelerinin, Avrupa Birliği (AB) fonlarının kesilmesi konusunu gündeme getirmesine tepki gösteren Orban bunun kabul edilemeyeceğini savunarak, ''Macaristan'a verilen AB yardımlarından bazıları çok kazançlı çıkıyor. Aslında biz de bu işten kazançlıyız ama birbirimize borcumuz yok. AB fonlarına dayalı tehditler kabul edilemez'' dedi.

Macaristan'ın komşu ülkelerden Slovakya ve Sırbistan ile dengeli bir ilişkisi olduğunu ve Sırbistan'ın AB üyelik sürecini desteklediklerini ifade eden Orban, Romanya için ise durumun faklı olduğunu vurguladı. Romanya'da Macar siyasetçilere karşı bir siyasi savaşın başlatıldığını iddia eden Orban, ''Bu, sadece hukuk ilkelerinin üstünlüğünün sağlanması değil, bilakis (ülkedeki) Macar azınlığın siyasi yöneticilerini yıldırma amacı taşıyor'' şeklinde konuştu.

ROMANYA SINIRINA DA TEL ÖRGÜ ÇEKECEK

Orban, başkent Budapeşte'de düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesinin sınır bölgelerinde aldığı güvenlik tedbirlerini arttırdığını, sınıra yeni askeri birlikler sevk edildiğini belirterek, "Savunma ve İçişleri Bakanlarına, Macaristan-Romanya sınırına yeni savunma hattının inşa edilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdim. İhtiyaç halinde Slovenya'dan Ukrayna'ya kadar tüm sınırı koruyacağız" dedi. (haber7)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.