Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu IŞİD ankara yeni görüntü erdoğan almanya

Yunan halkı Çipras'a bir şans daha verdi!

Yunanistan’da bir yıl içinde yapılan 3. erken genel seçimlin ilk sonuçları açıklandı. Aleksis Çipras liderliğindeki radikal sol parti Syriza oyların yüzde 35’ini alırken en yakın rakibi Yeni Demokrasi Partisi oyların yüzde 28’ini alabildi.

ADIM ADIM KOALİSYON


Syriza yeniden oyların 3.69'unu alan ANEL ile koalisyon kuracak. Hükümet kurabilmek için 15 aday gerekiyor. İki partinin vekil sayısı ise toplamda 155.

SYRIZA ÖLMEK İÇİN ÇOK SERT

Parti binası önüne gelen kalabalığa seslenen Çipras Syriza'nın ölmek için çok sert olduğunu söyledi. Yarından itibaren çalışmalara başlayacağını duyurdu.

BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞTİ AMA...


Syriza lideri Aleksis Çipras Ocak ayında büyük umutlarla iktidara gelmişti. AB ve IMF karşıtı söylemler geliştirse de en sonunda Yunanistan’ı içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkarmak için AB ile 3’üncü kurtarma paketi anlaşmasını imzalamıştı. Ancak partiyi bir arada tutamayan Çipras parti içindeki istifalardan sonra meclisteki çoğunluğunu kaybetmişti. Geçtiğimiz ay başbakanlıktan istifa etmesinin ardından ülkede erken seçim havası oluşmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.