Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Yunanistan da AB’ye sert çıktı!
Sığınmacı kriziyle ilgili olarak AB’den gelen sınır desteği eleştiren Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas, yapılan fedakarlıkların ardından kimsenin Yunanistan’a parmak sallayamayacağını söyledi.

Meclis oturumunda yaptığı konuşmada Yunanistan'daki sığınmacıların durumunu ve son gelişmeleri değerlendiren Mouzalas, Türkiye-AB arasında varılan sığınmacı anlaşmasının ardından adalardaki sığınmacıların arasından belirlenen bin 500 kişinin kademeli olarak Atina'ya taşındığını aktardı.

‘KİMSE BİZE PARMAK SALLAYAMAZ’

Adalardaki sığınmacıların iltica başvurularının yavaş sonuçlanmasının personel eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Mouzalas, AB’nin verdiği sözleri tutmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa bize 400 uzman göndereceğini vadetmesine rağmen şimdiye dek sadece 36 kişi geldi. Yeni yapılan bir anlaşmadan sonra ise yeniden 100 kişinin gönderileceği söylendi ama hala bekliyoruz. Bu kadar büyük fedakarlıklardan sonra kimse bize parmak sallayamaz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.