Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

KPSS Konularına Çalışırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

KPSS Konularına Çalışırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üniversite mezunlarının ve lise mezunlarının en büyük hayallerinden bir tanesi de memur olmak. Bu bağlamda da KPSS kitapları sınavları oldukça önemli bir konumda olduğunu söylemek gerekir. KPSS sınavlarında her aday genel kültür ve genel yetenek olmak üzere iki ayrı bölümden 120 soru soruluyor. Bu sorular arasında ağırlık verilen konular nelerdir, hangi konuların üstünde durulmalı ve hangi derslere her gün çalışılmalı ya da hangi derslere sınav yaklaşınca bakılmalı? Bu soruların hepsini memur adayları için hazırlamış olduğumuz set kitaplarındaki bilgilerden edinmeniz mümkündür. Bu hususta size rehber olacak bir kitap seti ile düzenli çalışma sayesinde siz de hedefinize ulaşabilirsiniz.

Memur Adayları İçin Öneriler

KPSS hazırlığı titizlikle ve programlı bir şekilde yapılması gerekir. Örneğin bir çok adayın oldukça zorlandığı “Tarih” bölümünden 30 soru çıkıyor. Bu nedenden dolayı da Tarih derslerine her gün ufak da olsa bir vakit ayırılması oldukça önemlidir. İşlenen konular tekrar edilmeli ve konu ile alakalı testler ise mutlaka günü gününe çözülmelidir. Ayrıca tarih konuları tamamen oturmadan bir diğer konuya geçilmemesi gerekir. Aylık tekrar yapılamıyorsa bile aylık tüm konuların içerdiği bir test çözülmesinde büyük fayda vardır.
Matematik ise bol tekrar ve örnek çözümler ile kolay bir şekilde halledilebilir. Kişinin konu ile ilgili bir temeli var ise çıkmış sorular ve örnek sorular ile birlikte matematik sorularını sınavda cevaplayabilir. Fakat alt yapısı zayıf olan kişiler için de özel olarak hazırlamış olduğumuz matematik KPSS kitap ve de özel ders tavsiye edebiliriz. Eğer konu anlatımlı kitaplarımız ders anlatımından sonra tekrar edilirse matematik de sınava kadar kolay bir şekilde halledilebilir. Matematik de özenli çalışma isteyen bir derstir. Bilhassa alt yapısı zayıf olan kişiler matematik derslerinde kolaydan zorlaşan matematiği sıfırdan öğreten kaynaklarımızdan yararlanabilir.
Coğrafya, Matematik ve Türkçe derslerinde de bol bol soru çözümleri yapmakta fayda vardır. Özellikle de bu konuda çıkmış soruları derlediğimiz kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Tüm kaynaklarımız etkin çalışma esas alınarak hedef odaklı hazırlanmıştır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.