Öne Çıkanlar esed chp komplohaber musul ahmet hakan

AB'den Türkiye'deki sığınmacılara 3 milyar Euro yardım
AB Komisyonu, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıları desteklemek üzere 3 milyar euroluk  mali kaynak mekanizmasının 1 Ocak 2016'dan itibaren çalışmaya başlayacağını bildirdi.

Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, "Bu para ile Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların günlük yaşamları ve sosyo-ekonomik durumları desteklenecek" dedi.

AB ve Türkiye'nin sığınmacı krizi ile mücadelede karşılıklı işbirliğini artırmasının önemine dikkati çeken Timmermans, AB-Türkiye Ortak Eylem Planı'nın uygulanmasının sığınmacı akınını düzene sokacağını ifade etti. Sağlanacak 3 milyar euroluk mali kaynağın 500 milyonu AB bütçesinden, 2,5 milyarı ise AB üyesi ülkelerin katkılarıyla temin edilecek.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için hazırlanan bu mekanizmaya en fazla katkıyı 534 milyon avro ile Almanya yapacak. İngiltere 409 milyon euro, Fransa 386 milyon euro, İtalya 281 milyon euro, İspanya 192 milyon euro destek verecek. Öte yandan, Brüksel'de 29 Kasım'da sığınmacı gündemi ile AB-Türkiye zirvesi düzenlenecek. Programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AB üyesi ülkelerin liderleri katılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.