Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Emlak vergisi ödemekten nasıl muaf olunur? Emlak vergisi 2. taksit ödeme ne zaman? (24.11.2015)
Emlak Vergisi ödemek gereksiz mi? Emlak vergisi 2.Taksit ödeme son gün ne zaman? Emlak Vergisi 2. Taksit ödemelerinde son güne yaklaşırken ödemelerin gereksiz olabileceği yönünde iddialar da ortaya atılıyor. Peki hangi durumlarda emlak vergisi ödemek gereksiz olur! İkinci taksit ödemelerinin sonu günü ve saati kaçta? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım'da başladı. Ödemelerin süresi 30 Kasım Pazartesi günü mesai bitimiyle birlikte sona erecek.

'1319' sayılı kanun gereğince taşınmazlar için geçerli ve sadece taşınmaz sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri 1 Haziran itibariyle başlamış, aynı ayın sonunda sona ermişti.

Eğer herhangi bir ek süre verilmezse, emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım mesai bitiminde sona erecek.



EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYENE CEZA VAR MI?

Eğer 10 gün içinde emlak vergisi ödemelerinizi yapmazsanız gecikme zammı uygulanıyor. Bu zam her ay için yüzde 1.4 olarak belirlendi. 



'Emlak Vergisi Kanunu'nun 32'inci maddesine göre beyanname verilmemesi halinde vergi aynı kanun hükümleri kapsamında idarece tarih edildiği gibi vergi ziyaı cezası da kesiliyor' 

Bunun yanı sıra idarece yapılan tarhiyata vergi ziyaı cezası kesimi yapılıyor. Kesilecek ceza tutarı da ziyaa uğratılan emlak vergisinin bir katı olarak hesaplanıyor.

ÖDEMELER NERDEN YAPILACAK?

2015 emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde söz konusu yapı belediye sınırlarına bağlıysa o belediyeden ödeme yapılıyor.Yoksa internet ortamıyla “e-belediye” sistemine bağlıysa ödemeler ise online bir şekilde internetten de yapılıyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMEK GEREKSİZ Mİ? EMLAK VERGİSİ ÖDEMEKTEN NASIL MUAF OLUNUR?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Gündüz, emlak vergisinde muaf olunabileceğini söyledi. Ancak vergiden muaf olabilmek için bazı işlemlerin yapılması gerekiyor. İşte Gündüz’ün yaptığı o açıklama;

“Emlak Vergisi Kanununa göre, tek bir evi olup, geliri olmayan kişiler, belirli şartları taşıyorlar ise emlak vergisinden muaftır” dedi. YMM Ahmet Gündüz, geliri sadece kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından alanların da kanun gereği vergiden muaf olduğunu ifade etti. Bunun dışında geliri olup da 2014 yılı itibariyle bu geliri 26 bin TL’yi aşmayanlar, kışlık evin yanında yazlık eve sahip olmayanlar, bir başka meskende hisse sahibi olmayanların da vergiden muaf olduğunu hatırlatan Gündüz, gayrimenkulün satıldığı yıla ait verginin satana, takip eden yılların vergisinin ise alana ait olduğunu, lakin satış işleminin yılın sonuna kadar belediyeye kaydettirilmesi gerektiğini belirtti.

komplohaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.