Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Erdoğan'dan dev projeye onay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6658 sayılı "Asya Altyapı Yatırım Bankası Kuruluş Anlaşmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada Erdoğan'ın, söz konusu kanunu Anayasa'nın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi uyarınca Başbakanlığa gönderdiği kaydedildi.

Çin'in öncülüğünde kurulan bankanın, Pekin'in dünyada giderek artan ekonomik ve diplomatik rolüne paralel olarak Dünya Bankası'na rakip olacak bir potansiyeli olduğu söyleniyor.

Banka Asya'daki enerji, ulaştırma ve altyapı projelerini destekleyecek.

100 milyar dolar sermayeli bankanın en büyük hissedarı yüzde 30 ile Çin. Hindistan yüzde 8,4 ile ikinci, Rusya yüzde 6,5 ile üçüncü durumda. Türkiye ise yüzde 2,6'lık payla en büyük 12'nci ortak konumunda bulunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
korkmaz 8 yıl önce

Vardır bildiği

Avatar
ayhan 8 yıl önce

Yahu yabancıya güven olurmu birgece ansızın soyor bunlar o bankayı pkk ya finansman ederler köpek yiyen cin bebek katili rusya ülkeler biri türk biri müslüman düşmanı

Avatar
Engin 8 yıl önce

Turk birliği bankası olsa daha iyi olurdu. Sırf dolar dussun diye Cin destekli ABD karşıtı bir bankanin esiri olmak bize az bir faydasi olur. ABD ye hic zarari olmaz ama Cin borsasini ve hisselerini uçurur.... Haberi bile tavan yaptırdı Cinde.

Avatar
Muhammet 8 yıl önce

Iyi hos da , ortaklik yuzdesi cok dusuk , en azindan bi yuzde on , onbes olaydi iyiydi.neyse bunada sukur, hayirlisi olur insAllah.

Avatar
turkbeyi 8 yıl önce

Hakimiyetin altindaki
Dusman dost gozuken hayin
Munafiktan ustundur
Vardir reisin bir bildigi
Kanimca

Avatar
Ömer 8 yıl önce

Valla işin içinde Çin ve Rusya varsa bu işten hayır çıkmaz

Avatar
cebozer02 8 yıl önce

O adam bu millet için aksi bi adım atmaz..

Avatar
Kazim can 8 yıl önce

Guzel bir elternatif tek bir yere baglikalmak dogru olmaz