Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Fitch ülkelerin büyüme tahminlerini açıkladı

Fitch hazırladığı raporda ABD'nin büyüme öngörüsünü düşürürken Türkiye'ninkini yükseltti.

ABD'NİN BÜYÜME ÖNGÖRÜSÜ DÜŞÜRÜLDÜ

Ülkelerin bu yılki büyüme tahminlerine de yer verilen raporda, ABD'nin 2016 büyüme öngörüsü aşağı yönlü gösterildi. Buna göre, Fitch, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde sadece 1,4 büyümesini tahmin ettiğini duyurdu.

2009'DAN BERİ EN DÜŞÜK YILLIK BÜYÜME ORANI

Söz konusu aşağı yönlü revizyonla ilgili raporda yorumlarına yer verilen Fitch Baş Ekonomisti Brian Coulton, "Petrol sektöründeki düzenlemeler, zayıf dış talep ve dolardaki erken değer artışının endüstri talebinde rol alması nedeniyle, bu yıl ABD'nin gayri safi yurtiçi hasılasında 2009'dan beri en düşük yıllık büyüme oranı görülecek." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'DE EKONOMİK BÜYÜMEDE İVME KAZANACAK

Fitch Ratings raporunda Türkiye ile ilgili tahminlere de yer verdi. Türkiye'de gelecek birkaç yılda ekonomik büyümenin ivme kazanacağı ve enflasyonun düşeceği öngörüleri yapıldı.

Türkiye'de gayri safi yurtiçi hasılanın sürekli büyüyeceği, enflasyonun ise sürekli düşüceği tahminleri yürütüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.