Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

GELİŞEN RAF SİSTEMLERİ

Hem işyerlerinde hem de evlerimizde kullandığımız raflar, ne kadar kaliteli, ekonomik ve şık olarak üretilmişse o oranda gözümüze, gönlümüze ve bütçemize hitap ettiği için içimize sinmektedir. Bireylerin istekleri doğrultusunda çok çeşitli olarak tasarlanan ve işlevine uygun olarak üretilen raf sistemleri mevcuttur. Estetik yönden ve konfor açısından işyerleri ile evler için son derece modern bir teknoloji kullanılarak şık raflar üretilmektedir. Rafın kullanılacağı mekânın ideal kullanımının nasıl olduğu raf tasarımında oldukça önemlidir. İşyerlerinde evrak saklama, malzeme yerleştirme için kullanılan raflar evlerin mutfak ve kilerlerinde de yine mutfak malzemesi yerleştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Raf sistemleri ile kullanılan mekân tertiplenerek alandan tasarruf etmek gibi bir avantaj elde edilmektedir. Hem göze hitap eden hem de amaca uygun olan raf sistemleri kullanılarak mekâna şıklık katmak hiç de zor değildir.

 

Ünlü bir demir döküm fabrikasında, 1650’li yıllarda taş kömürü kullanılarak demirin içindeki oksijen yok edilmiş ve bu şekilde çelik elde edilmiştir. Bu biçimde çelik üretimi artmaya ve birçok malzemenin üretiminde kullanılmaya başlamıştır.  Günümüzde de birçok ürünün yapımında kullanılan çelik, dayanıklılığı ve uzun ömürlü oluşu nedeniyle çok tercih edilen bir malzemedir. Çeliğin kullanım alanlarından birisi de çelik raf üretimidir. Birçok kurum ve kuruluşa ait binalarda çelik raf demirbaş olan öncelikli ihtiyaçlar arasındadır. Hastane, okullar, depolar, ofisler, banka, fabrika, küçük esnaf dükkânları, atölyeler vs. çelik rafın en çok kullanıldığı yerlerdir. Sacların değişik boyutlarda kesilmesi, bükülmesi ve belirlenen ölçülerde monte edilip vidalanması ile çelik raflar oluşturulmaktadır. Raflarda kullanılacak yükün boyut ve ağırlıklarına göre farklı ölçü ve özelliklerde raf tasarımları yapılmaktadır.

 

Tabi bir de raflarda kullanılan malzemenin kalitesi ve estetiği de müşteri adına büyük önem arz etmektedir. İşte bu kalite kullanılan malzemenin dayanıklılığı ile ilgilidir. Peki, rafların dayanıklılığı neye bağlıdır? Raf seçiminde paslanmaz raf tercih edilirse, rafın dayanıklılığı artacaktır. Raflar, hem daha uzun ömürlü olacak hem de daha hijyenik olacaktır. Çünkü raflarda saklayacağınız ürünleri özellikle depolayacak ve uzun süre saklayacaksanız raflarınızın paslanmaz çelikten üretilmiş olması sakladığınız ürünlerin bozulmaması açısından büyük önem arz etmektedir. Rekabetin bu kadar kızışmış olduğu bir sistemde, rakiplerinizden bir adım daha önde olabilmeniz ürünlerinizi sağlıklı koşullar altında depolayıp satışa sunmanızla mümkündür.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.