Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

IKEA'nın kurucusu 42 yıl aradan sonra İsveç'te vergi ödedi!

O mobilya devi IKEA'nın kurucu ismi! Ancak Ingvar Kamprad 42 yıldır ülkesi İsveç'e vergi ödemiyordu. Yıllar önce İsveç'teki vergilerin yüksekliğinden dert yanıp şirketin genel merkezini önce Danimarka'ya sonra da Hollanda'ya taşıdı. 1973 yılından beri tek kuruş vergi ödemeyen Kamprad 42 yıl sonra ilk kez 640 bin Euro vergi ödedi.

Adı İsveç ile birlikte anılan mobilya devi IKEA’nın kurucusu Ingvar Kamprad 42 yıl aradan sonra İsveç’te vergi ödemeye başladı.

Dünyanın en zenginleri arasında bulunan IKEA patronu, kırk yıl aradan sonra 2014 yılı için 640 bin euro vergi ödedi. ABD merkezli Forbes dergisinin servetini 3.8 milyar dolar olarak hesapladığı Ingvar Kamprad, karısının ölümünden sonra 42 yıldır yaşadığı yurt dışından 2011 yılında güney İsveç’teki çiftliğine geri dönmüştü.

Yurt dışına taşındığı 1973 yılından beri ilk defa İsveç’te vergi ödemeye başlayan Kamprad hizmet geliri olarak 128 bin, sermaye geliri olarak 1milyon 760 bin euro gelir göstererek toplamda İsveç devletine 640 bin euro ödemiş oldu.

Ingvar Kamprad İsveç’teki kurumsal vergilerin yüksekligine kızarak IKEA’nın şirket merkezini ilk önce Danimarka’ya sonra da Hollanda’ya taşımıştı. Bugün Luksemburg merkezli bir vakfın mülkiyetinde bulunan IKEA Forbes dergisinin en değerli marka sıralamasında 45. sırada bulunuyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.