Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

Putin "U" dönüşüne devam ediyor! İki Türk devi Putin'e geri adım attırdı

Uçak krizinin ardından Rusya'nın Türkiye'ye karşı birçok sektörde bir dizi ekonomik tedbir, yasak ve kısıtlama getirmesine rağmen, Şeremetyevo Havalimanı'na ait terminal inşası için açılan ihaleye iki Türk firması da katıldı. Firmaların ihaleye katılmak için yaptıkları başvuruların kabul edildiği bildirildi.

LİMAK VE RÖNESANS İHALEYE KATILDI


Şeremetyevo Havalimanı Başkanı Mihail Vasilenko, havalimanın B Terminali'nin inşası için açılan ihaleye iki Türk şirketinin başvurduğunu duyurdu. Vasilenko, Limak ve Rönesans adlı şirketlerin başvurduğu ihalenin bedelinin 630 milyon dolar olduğunu söyledi. Proje kapsamında bir terminal bir de tünel inşa edilecek.

Valisonko, konuya ilişkin TASS ajansına yaptığı açıklamada "Terminaldeki kargo bölümü ve tünel kısmı için projeler hazırladık ve ihaleye açtık. Geçtiğimiz Cuma günü ihale başvuru zarfları açıldı. İki Türk şirketi, Limak ve Rönesans ihaleye katılacak şirketler arasında kaldı. Rönesans, sahiplerinin Türk olduğu bir Rus şirketi." dedi.

RUSYA KISITLAMA KARARI ALMIŞTI

Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus uçağını düşürmesinin ardından Rusya'daki Türk yatırımları ve şirketlerine yönelik bir dizi ekonomik tedbir alan Moskova yönetimi, Rusya'da iş yapan inşaat firmalarının çalışmalarını da kısıtlama kararı almıştı.

Rusya, büyük kısmı 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere Türk şirketlerine ve ürünleri yönelik ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı. Ancak Rus hükümetinin bazı şirketlere özel izin verme yetkisi bulunuyor.

2018 FIFA İÇİN YAPTIRIMLAR ESNETİLEBİLİR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rus basını, Rusya'nın Türk müteahhitlere yönelik yaptırımlarının 2018 FIFA Dünya Kupası için hafifletilebileceğini yazmıştı. Kommersant gazetesi, Rusya ev sahipliğini yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde bazı spor tesislerinin yapımının yarıda kalması riski nedeniyle Türk müteahhitlere ülkede çalışma izni verebileceğini duyurmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emrah aydın 8 yıl önce

Ne güzel olurdu, sen misin bizi engelleyen deyip bütün müteahitler geri çekilse. Ah para... İmkansız tabi.

Avatar
исмаил ылдырым . 8 yıl önce

ясам 16.лет работал высочхи аниьдолжин сивами работайт Ани должны сынами дорожит.наши луди чешна работайт