Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Suriyeliler Avrupa'ya gitmek için Edirne’ye akın etti

TARLADA UYUYORLAR

"Almanya 400 bin mülteci alacak" iddiası üzerine Türkiye'deki bir grup Suriyeli Yunanistan sınırındaki Edirne’ye yürüyerek geldi. Ancak jandarma ve polis ekiplerince otoban gişelerine 1 kilometre kala durduruldular. Durdurulan  800 kişilik mülteci grubu geceyi tarlada uyuyarak geçirmek zorunda kaldı.




Mültecilerilerin yanlarındaki bebek ve çocukları da vardı.  İHH ve AFAD Edirne ekiplerince mültecilere battaniye dağıtıldı. Dört aylık Nesim isimli bebeğini battaniyeye sararak ısıtmaya çalışan Suriyeli baba, Yunanistan’a gitmek istediklerini, ancak polislerin kendisine izin vermediğini söyledi. 

Suriyeli mültecilerden Ahmet Latif ise tek isteklerinin Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu söyledi. "Edirne’ye geldik, ancak polis bizi salmıyor. Bizde geceyi burada tarlada uyuyarak geçiriyoruz. Bizi buradan kimse gönderemez. Burada ölürüz, ama yeniden İstanbul’a dönmeyiz" dedi.



Üşüyen bazı mülteciler ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Gece gruptan ayrılmak isteyenler olsa da ekipler izin vermedi. 

BİR GRUP DAHA EDİRNE'YE GELİYOR

Otobandaki 800 kişilik mülteci grubunun yanı sıra 2 bin Suriyeli Grubunda Edirne'ye doğru yöneldiği belirlendi. Polis ve jandarma ekipleri de 4 bin 500 kişiyi otobüslerle geri gönderdi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.