Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Türk donanmasının en hızlısı geliyor!

Tamamen yerli olarak tasarlanan yüksek süratli hücumbot 'FAC55' birçok özelliği ile dünyadaki benzer tipteki hücumbotlardan öne çıkıyor. Üstün su üstü harbi kabiliyeti ile dikkat çeken hücumbot 55 knot üzerinde yüksek hıza ulaşabiliyor.

Son yıllarda ağırlık verilen yerlileştirme çalışmaları ile savunma sanayinde önceden dışa bağımlılık yüzde 80 seviyesinde iken bu rakam yüzde 40'a düştü. Savunma sanayisinde her geçen gün yeni bir sevindiren haber geliyor, eş zamanlı olarak da birçok projenin hayata geçmesi için çalışmalar sürüyor.

SAVAŞ YETENEĞİ İLE GÖZ DOLDURUYOR

Küresel ölçekte, Türkiye'nin hedeflerine odaklı, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak sürdürülebilir çözüm ve yapılar üretmeyi hedefleyen STM, Türk Deniz Kuvvetleri Hücumbot Projesi için FAC-55 (Fast Attack Craft) Hücumbotu tasarladı.

Yenilikçi yaklaşımla tamamen yerli olarak tasarlanan yüksek süratli hücumbot 'FAC55' savaş yeteneği ile göz dolduruyor.

BENZERLERİNDEN BİR ADIM ÖNDE

Korvet yeteneklerine sahip, yenilikçi tasarımıyla dünyadaki benzer tipte hücumbotlardan bir adım öne çıkan 'FAC-55', özellikle üstün su üstü harbi kabiliyeti ile dikkat çekiyor.

Harp zamanı etkin görev yapabilecek şekilde uluslararası standartlara uygun olarak gaz türbini tahrik sistemi ile donatılmış tek gövdeli savaş gemisi özelliklerini taşıyan hücumbot, 55 knot üzerinde yüksek hıza ulaşabiliyor.

2 yıldır devam eden tasarım çalışmaları ve yapılan testler sonucunda beklentilerin üzerinde performans gösteren 'FAC-55', önümüzdeki dönemde Türk Deniz Kuvvetleri'nin hücumbot projesi için aday olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatanımı seviyorum 7 yıl önce

Hava savunma sistemi var mı? Seyir füzesi taşıyabiliyormu? Hakikaten 40 senedir hava savunma sistemi almaya yapmaya çalışıyorduk noldu? Milgemin 2 gemisi 2 yılda bitti aradan 4 sene geçti 3 ve 4 üncü gemiler yok . Ne bitmez Altay tankıymış hala üretilecek . Denizaltı ihalesi 2010 da yapıldı şu ana kadar 2-3 adet hazır kullanımda olması lazımdı . Neden bu kadar gecikti? Hani hava savunma fırkateyni yapıyorduk ? Bu arada Helikopter gemisi yapmaya kalktık daha yeterli sayıda hava savunma fırkateyni denizaltısavar destroyer ve yine havadan bağımsız denizaltılar olmadan napacaz bu gemiyi? İnsanın çıldırası geliyor neyi bekliyoruz ? Birinin bize savaş açmasınımı? Osmanlı'nın çöküş döneminde taze Cumhuriyet dönemlerinde dahi ne zaman silah anlaşmaları yapılsa ülke ya savaşa girmiş ya da anlaşma yaptığı araçları alamamıştır . Yine böyle bir tezgah mı düenleniyor ? Yahu bu ülkede kimse neden bu konularla ilgili konuşmuyor ? Neden meclise orduyu nasıl güçlendiririz diye önerge vermiyor ????????