Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

TÜSİAD'dan 'OHAL ve idam' açıklaması
Yükselen döviz kuru ve OHAL yönetiminin ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunan TÜSİADBaşkanı Cansen Başaran Symes, Başbakan Binali Yıldırım'a seslenerek şunları söyledi:

KAYGILARIMIZ ARTTI

"Ekonomik aktörler arasında ciddi bir güven bunalımı var. Terörle mücadele ve darbecilere son verme konusunda güvenlik kaygılarımız arttı. Bazı OHAL uygulamaları özellikle Anadolu'da ticari hayatı kötü etkiliyor.

OHAL'İN BİR AN ÖNCE KALDIRILMASINI BEKLİYORUZ

OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz"

İDAM TARTIŞMALARINI SAKINCALI BULUYORUZ

Türkiye - Avrupa Birliği ilişkileri ve idam tartışmalarına da değinen Symes, şunları söyledi:

"Batı'dan kaynaklanan ancak hemen toplumlarda ideal veya gerekli değerler olarak kabul edilen hukukun üstünlüğü, erkler arası güç dengesi, yargıın bireysel hak koruması, yargılamanın insan onuruna uygun şekilde yapılması AB'nin ortak paydalarıdır. Türkiye'nin bu konularda yıllar önce verdiği kararından dönmemesi gerekir. İdam cezası tartışmalarını bu bakımdan sakıncalı buluyoruz.

AB EKONOMİ ÇERÇEVESİNDEN ÇIKAN BİR TÜRKİYE'NİN KALKINMA HEDEFLERİ SEKTEYE UĞRAYABİLİR

Muhataplarımızı duygusal tepkilere itecek bir dille eleştiri yöneltmek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda değildir. AB ekonomi çerçevesinden çıkan bir Türkiye'nin kalkınma hedefleri sekteye uğrayabilir" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 7 yıl önce

Allahım belanızı versin tüsiatmış şerefsizler siz kendi işinize bakındevlet kendi işine bakar