Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Vatandaşa kötü haber! Büyük zam geliyor!
ELDER Başkanı Nihat Özdemir, kurdaki artışın dağıtımcıları zorladığını belirterek, 1 Ocak 2016’da elektriğe zam beklediğini söyledi. Özdemir, “Yüzde 15-20 zam şart ama zamana yayılabilir” dedi.

Elektrik fiyatlarına yeni yıldan itibaren zam gündemde. Elektrik dağıtım ve perakende şirketleri, dolar kurunda yaşanan keskin yükseliş nedeniyle girdi maliyetlerinde ve dolar borçlarında önemli artışlar olduğunu savunarak, 2016’dan itibaren elektriğe zam yapılabiliceğini söyledi. Yatırımcıların bu talebi gerçekleşirse, elektriğe 14 ay sonra zam gelmiş olacak.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,

“Elektrik fiyatlarında uzun süredir zam yaşanmadı. Buna karşılık maliyetlerimiz artmakta. Girdilerimiz doğalgaz ile petrolde fiyatlar düştü ancak kur yükseldi. 1 Ocak 2016’dan itibaren yeni elektrik fiyatları açıklanacağı zaman belirli bir zam olabilir” açıklamasını yaptı.

NTV’nin sorularını yanıtlayan Özdemir, şunları kaydetti: şöyle anlattı:

“Yüzde 15-20 arasında bir zammın olması gerektiğine inanıyorum. Bunu bir anda yapmak doğru değil, zaman içinde yavaş yavaş elektrik fiyatları yükseltilebilir. 2016 yılı içinde yüzde 7-8 zamla yeni yıla başlayabiliriz.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.