Öne Çıkanlar azeri vekil mistura skip schipper kevin weil şenay köşdere

Yatırımları şokta! Hızla düşüyor...

Ekonomi uzmanlarının açıklamalarına göre, Asya ekonomilerinde Bitcoin’e devlet müdahalesi ile kripto para birimlerinde güvenlik, siber saldırı ve çalınma gibi risklerin değer kaybında çok etkili oldu.

YÜZDE 34.6 DÜŞTÜ

Bitcoin, 8 bin doların altına gerileyerek son 11 haftanın en düşük seviyesini gördü. Sanal para birimi Bitcoin’in değeri, 7 bin 540 dolara kadar geriledi ve günlük kaybı yüzde 16.3 oldu. Böylelikle son 5 gündeki kayıpları yüzde 34.6’yı bulmuş oldu. Bitcoin, 18 Kasım’dan bu yana en düşük değerine ulaştı. Piyasa değerinde ise 20 milyar doların üzerinde kayıp var. 

Bitcoin'in değer kaybetmesinin en önemli nedenlerinden biri de güvenlik. Japonya’daki Bitcoin hizmet şirketi Coincheck’ten siber saldırı sonucu 530 milyon dolar değerinde Bitcoin çalınması sanal paraya büyük zarar verdi. ABD’li yatırım bankacılığı devi Goldman Sachs, geçen hafta Bitcoin'in“balon” olarak adlandırılan seviyede işlem gördüğü hakkında uyarıda bulunmuştu.

ETHEREUM 900 $’ı GÖRDÜ

Kripto para birimleri arasında değer kaybı yaşayan sadece Bitcoin olmadı. Rus destekli Ethereum, son 7 günde yüzde 23 değer kaybı yaşadı. 

RIPPLE’I DA VURDU

Son dönemde fiyatı yüzde 11.9 düşen Ripple çok uzun bir süreden sonra 1 doların altına indi. Bir haftada yüzde 35.50 değer kaybı yaşandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.