Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Aykurt Nuhoğlu fransa operasyon başlattı g20 erdoğan

Atanamayan öğretmen kurbanlık satıyor

Ergül Vançin, Öğretmenlik için dört yıldır atama bekliyordu. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Vançin, bir türlü atanamayınca babasıyla birlikte geldiği kurban pazarında çalışmaya başladı. Vançin şimdi hayvanlara çobanlık yapıp kurban satıyor.

26 yaşındaki Edebiyat Öğretmeni Ergül Vançin, Kurban Bayramı nedeniyle Amasya’dan İstanbul’a kurbanlıkları satmaya geldi. Öğretmen olarak atanamadığı için gelirini baba mesleği besicilik ile kazanan Vançin aslında 19 Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2012 mezunu...

Vançin, formasyon aldıktan sonra öğretmenlik yapmaya hak kazandı. Ancak formasyondan sonra askerliğini İstanbul’da 1 yıl öğretmen olarak yaptı. Askerlikten sonra bir türlü atanamadığı için, çocukluğunda yaptığı gibi babasına yardım ederek , çobanlık yapmaya başladı. Amasya’dan yola çıkan Vançin saatler süren yolculuğun ardından İstanbul’a kurbanlıklarını getirdi.

“DİPLOMALI İŞÇİ VARSA, DİPLOMALI ÇOBAN DA VAR”

Ergül Vançin besiciliğin kimi zaman öğretmenlikten zevkli olabileceğini ifade etti “Diplomalı çoban olduğumu öğrenince şaşırıyorlar. Diplomalı inşaat işçisi varsa, diplomalı çoban da oluyor. Çok da kötü bir durum değil aslında yeri geliyor çobanlık, öğretmenlikten zevkli olabiliyor. Herkes öğretmen olacak diye bir şart yok bu ülkede ama herkes sevdiği bir işi yapabilsin. Öğretmenliği sevdiği halde öğretmenliği yapamayan insanlar var onlar için gerçekten kötü bir durum” açıklamasını yaptı.

Atanamayan Edebiyat Öğretmeni, hayvanlarının yanından bir an olsun ayrılmayıp 24 saat nöbet tutuyor. Hayvanları çok seven Edebiyat Öğretmeni Vançin, zamanının büyük bir bölümünde hayvanlara tımar yaptırıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.