Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Caddeye, dopingli atletin yerine şehidin adı verildi


2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan ancak doping yaptığı gerekçesiyle madalyası alınan Antalyalı orta mesafe koşucusu Aslı Çakır Alptekin'in adı Antalya'da kentin merkez ilçelerinden Kepez'de bir caddeye verilmişti.

Ancak 31 yaşındaki Alptekin'in doping yaptığı gerekçesiyle madalyasının elinden alındı ve 8 yıl boyunca müsabakalardan men edildi. Kepez Belediye Meclis'i de bunun üzerine harekete geçti. Caddeye Antalyalı şehit Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın ismi verildi. Karar, Belediyenin Eylül ayı olağan meclis toplantısında Ak Parti grubunun teklifi sonucu diğer siyasi partilerin de oybirliği ile alındı.

Jandarma Komando Er Barış Akkabak, 1 Ağustots günü içinde bulunduğu aracın yola döşenen mayın sonucu patlaması nedeniyle şehit düşmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.