Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Seçimden sonra ilk "paralel yapı" operasyonu! İzmir'de 35 gözaltı...

Seçim sonrası "paralel yapı" operasyonları kaldığı yerden devam ediyor. İzmir'de aralarında üst düzey bürokrat ve emniyet görevlilerinin de yer aldığı 35 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şubesi'ne şüphelilerin avukatları da olay yerine gelip açıklama yaptı.

MAĞDURLARIN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İzmir merkezli 18 ilde yapılan ve 44 üst düzey emniyet görevlisi ve bürokratın gözaltında bulunduğu operasyonla ilgili mağdur avukatlarından Murat Ergün de Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi.
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ergün, “İzmir emniyeti operasyon yaptı. Sebebi de İzmir'de yargılaması devam eden sözde İzmir casusluk davasını kurgulayan, kurguladığı iddia eden bir çeşit çetenin bulunması. Bu yapıyla mücadele. Polis operasyonu için önce şunu söyleyeyim. Casusluk davasındaki bizim müvekkillerimiz namuslu şerefli insanlardır. Biz de avukatları olarak hukuk namusumuzu, şerefimizi ezdirmedik ve ödün vermedik. Bunun bir gereği olarak aynı duruşumuzu burada da göstermemiz lazım. Biz herkesin Anayasa'dan kaynaklanan masumiyet karinesine saygılıyız. Bu bizim için uygulanmadı ancak biz en önde hukukun herkese için eşit uygulanması gerektiğini, adil bir yargılamayla, mahkumiyet çıkana kadar herkesin masum olduğunu vurgulayalım. İçerde olan ya da ileride içeride olacağı varsayılanlar hakkında yakalama, tutuklama kararı bulunan kişileri peşinen mahkum etmiyoruz, onların da adil bir yargılamaya tabi tutulmalarını en başta söylüyoruz. Bu davanın özü kumpastır. Yıllar önce ilk başta söylediğimiz buydu ama o günkü koşullarda, savunma olarak sözümüzü dinletemiyorduk. Yargılama boyunca pek çok insan mağdur oldu, cezaevinde kaldı" dedi.

OPERASYON TSK VE YARGIYA DA TAŞINMALI

İzmir casusluk davasının askeri davalar içerisinde en ahlaksız olanı olduğunu da vurgulayan Murat Ergün, “Bu kumpas davası içerisinde en ahlaksız olanı bu İzmir casusluk davasıdır. İnsanların onuruyla, namusuyla, şerefiyle itham ettiler. O günlerde söylediğimiz bir çete iddiasının arkasındayız. Mensubu kimler biz bilmiyoruz. Binanın içindekiler mi dışarıdakiler mi bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz bu çete çökertilmeden memleketin huzura kavuşması mümkün değildir. İnanıyoruz ki emniyette bugün başlatılan operasyonun konusu İzmir casusluk kumpasını sadece emniyette görev almış bir kaç kişinin kotarması mümkün değildir. Bunun muhakkak yargı ve TSK içinde de bağlantıları vardır. Eğer samimi bir mücadele söz konusu ise, bu mücadelenin gereği olarak yarım kalmaması ve başarıya ulaşması için soruşturmaların, genişletilmesi, TSK ve yargı içerisindeki ayakların ortaya çıkması lazım. Emniyet içindeki bir grupla sınırlı operasyonun başarı şansı yoktur. Her şey açık. Firariler var" dedi.

ASKERİ LİSELİ İTİRAFÇI BİLGİSİ

Soruşturmanın genişlediğini ve genişledikçe de yeni bir takım gözaltıların diğer kurumlarda operasyonunu da söz konusu olacağını söyleyen Avukat Murat Ergün, “Bu operasyon, yeni mağdurlar ortaya çıkarmamalıdır. Hukuksuzluğu yapan kumpas yapan çete üyeleri, yarın toplum içinde mağdur sıfatıyla dönmemelidir. Suçlu insanlar olarak kalmalıdır. Görevlilerin emniyet ve yargı başta olmak üzere hassas davranmaması lazım. Bunun siyasi bir mücadelenin parçası olmaması gerekir" dedi.
Operasyon gözaltına alınanların kim olduğunu bilmediklerini ama konusunun ne olduğunu bildiklerini de anlatan Murat Ergün, önemli bir bilgi de paylaştı. Murat Ergün, “Operasyonun arkasındayız. Bu haklı operasyonun geç kaldığını düşünüyoruz. Elimizdeki bilgi ve belgeleri de paylaşmaya hazırız. Soruşturmada gizlilik olduğu için bizim tüm bildiklerimizin doğru olduğunu söyleyemeyiz. Soruşturma kapsamında itirafçılar var. Bir takım itirafçıların beyanlarından hareketle bu operasyon düzenlenmiş. Ayakları yere basan bir operasyon olduğu söyleniyor. İtirafçılardan bir tanesi bir askeri lise öğrencisi. Askeri lise döneminde sözde terör örgütünün mensubu olarak eğitildiği iddiası var. İtiraflarda bulunduğu duyumu var. Bu itirafların çok önemli olacağı kanaatindeyim. Sadece İzmir casusluk değil, bütünün diğer parçaları olan Balyoz, Ergenekon, İstanbul casusluk, Kafes, Poyrazköy gibi diğer askeri davaların çete ayaklarının tek tek çözüleceği kaanatindeyim. Hep beraber takip edeceğiz. Müşteki tarafız. Şikayetçi olan müvekkillerimiz var. Ben uzun yıllara Ergenekon terör örgütünün mağduru sanıklarına avukatlık yaptık. Şimdi de FETÖ Fethullahçı terör örgütü, hakkında çok geniş bir kanaat olmasına rağmen hukukçu olarak 'iddia edilen terör örgütü' diyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.