Öne Çıkanlar TRT 1 Silvan MİT tırları rusya Boğaziçi

‘Suriyeliler askere alınsın’ kampanyası
Şu ana kadar 260 bine ulaşan imza sayısı, 300 bine ulaştığında imzalar Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'na verilecek.

Suriyeli erkeklerin ülkelerine dönmesi gerektiği vurgulanan kampanyanın yazısında şu ifadeler kullanıldı:

"SURİYELİLERİ TSK EĞİTEBİLİR"

Askeri temel eğitim, Genelkurmay Başkanlığımız önderliğinde, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde, özellikle Türkiye’nin güneyinde, Suriye sınırına yakın, bu iş için ayrılan kışlalarda veya ayrıca kurulacak merkezlerde rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Türkiye, mültecilere harcayacağı bütçenin bir kısmını, bu askerlerin eğitim, donatım ve lojistik desteklerine harcamalıdır. Bu askerlerin tedavi ve diğer masrafları, mültecilerin Avrupa’ya gelmesinden endişe duyan AB ülkelerince, AB fonlarıyla karşılanmalıdır.



"YENİ SURİYE'NİN ASKER VE POLİSİ OLURLAR

Kendi ülkelerinin bağımsızlığına katkı sağlayan bu Suriyeli “askerler”, Afganistan’da olduğu gibi, yeni kurulacak Suriye Cumhuriyeti’nin ordusunu ve polis teşkilatını oluşturacak, gelecekte eğitmen sıfatıyla yeni nesil askerler ve polisler yetiştireceklerdir. Kamuoyuna ve Genelkurmay Başkanlığımıza saygılarımla arz ederim”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgül muslu 7 yıl önce

Vatanını terkedip kaçan insanların oldukça zararı dokunacak bırakın savaşa girsinler burda habire çocuk yapmasınlar

Avatar
Suleyman 7 yıl önce

Bunlar da milli duygu yok savaşmazlar bunlar.Bunlar toplayıp esata teslim edicen bunlarda kendi devletinin hainleri. Bunlardan kimseye fayda gelmez hazırcı bunlar.istanbulda dolu genç genç Suriyeli