Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Yunan botu Türk sularına girdi!

Akyarlar Mahallesi önüne gelen P 286 numaralı Yunan Botu, Kargı Adası'na 50 metre kadar yaklaştı. Ardından Marmaris'ten İzmir'e giden ve Türk sularında seyreden P 344 bordo numaralı Rüzgar adlı Türk firkateynini taciz etti. Akyarlar Mahallesi kıyılarına 500 metre mesafeye kadar yanaşan ve yaklaşık yarım saat Türk karasularında seyreden P 286 numaralı Yunan botuna, saat 16.25 sıralarında, 101 Nolu Türk Sahil Güvenlik Botu müdahale etti.

Yunan botunun önüne geçerek önce uluslararası sulara, ardından kendi sularına dönmesini sağlayan Türk Sahil Güvenlik ekipleri, daha sonra Bodrum Limanı'na döndü. Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik anında, Yunanlı askerlerin güverteye çıktığı, Türk askerlerinin ise botun içinde kalmayı tercih ettiği görüldü. Saat 16.40 sıralarında gerginlik sona erdi. Yunan askerlerinin aradığı iki Suriyeli sığınmacının bulunamadığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.