Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

1 Ocak'ta 7 bin 34 hükümlü serbest kalacak

Önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte 1 Ocak 2016 itibarıyla halen cezaevlerinde bulunan 7 bin 34 hükümlü, "denetimli serbestlik" yoluyla özgürlüğüne kavuşacak.

3 ay içinde gerçekleşecek vaatler arasında
Görüşmelerde AK Parti'nin verdiği önergeler doğrultusunda, 64. Hükümet'in eylem planında yer alan ve 3 ay içinde hayata geçirilecek vaatler arasında bulunan iki düzenleme de tasarıya eklendi.

Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2016'dan itibaren ayda 100 TL seyyanen ilave ödeme yapılacak. İmalat sanayiindeki firmaların makina ve teçhizat yatırımlarının finansmanından da BSMV (Banka ve sigorta Muameleleri Vergisi) alınmayacak.

1 Ocak'ta özgür olacaklar
Kabul edilen tasarı uyarınca, şartlı tahliyesine 1 yıl ve daha az süre kalan hükümlülerin denetimli serbestlik yoluyla serbest kalmaları için Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da yer alan, "son 6 ayını açık ceza infaz kurumunda geçirme" koşulu 31 Aralık 2020'ye kadar aranmayacak. Hükümet yetkililerinin Milliyet'e verdiği bilgiye göre bu düzenleme sayesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 7 bin 34 hükümlü, "denetimli serbestlik" yoluyla özgürlüğüne kavuşacak.

Hükümet kaynakları, "6 ay açık cezaevinde kalma şartıyla ilgili istisnanın süresi 31 Aralık 2015 itibarıyla sona eriyordu. Eğer istina süresi uzatılmasaydı 1 Ocak 2016 itibarıyla 7 bin 34 hükümlü denetimli serbestlik yoluyla tahliye imkanını yitirecek ve cezaevlerinde kalmaya devam edecekti. Bu rakam ilerleyen tarihlerde de artmaya devam edecekti" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.