Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

100 araçlık konvoya geçiş izni verilmedi

Sokağa çıkma yasaklarına tepki için Şırnak'a gitmek isteyen ve aralarında HDP'li milletvekili ile DBP'li belediye başkanlarının da bulunduğu 100 araçlık konvoyun Siirt'ten geçişine izin verilmedi.

Çeşitli kentlerden gelerek sabah erken saatlerde Siirt- Eruh güzergahını kullanarak Şırnak'a gitmek isteyen konvoy, Ziyaret-Kurtalan yol ayırımında önlem alan güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Çok sayıda asker ve polisten oluşan güvenlik güçleri, gelen araçları durdurarak, Siirt'e girişlerine izin verilmedi.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, konvoy halinde geçişlerine izin verilmesi için polis amirleriyle uzun süren bir görüşme yaptı. Ancak yapılan görüşmeye rağmen, konvoyun geçişine izin verilmedi.

Ziyaret-Kurtalan yol ayırımında bekleyen kalabalık grup, karlı ve soğuk havada yaktıkları ateşle ısınmaya çalışırken, konvoyun bekleyişi de sürüyor.

Öte yandan, Siirt'ten yola çıkan yaklaşık 10 araçlık başka bir konvoy da Eruh karayolu üzerinde bekletiliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.