Öne Çıkanlar PKK son dakika suriye abd rusya

4 akademisyen, imzasını geri çekti!

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Firdevs Selvili Arslan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Ertuğ ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gözde Özdikmenli Demir, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği imzayı geri çekti.

"AMACIMIZ SADECE..."


Kemal İnal, yaptığı açıklamada, "Bildirideki imzamı çekiyorum. Bildiride bazı ifadeler sert olabilir ancak bizim amacımız sadece sivil hak ihlallerine dikkati çekmekti. Ne güvenlik güçleri ne asker ne de hiçbir sivilin ölmesini istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluktan yanayım. Örgütün şiddet eylemlerine, bombalama eylemlerine de karşıyım. Sadece kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ

İnal, bildiriye imza attığı için öğrencilerinin tepkisiyle karşılaştığını, bu durumdan üzüntü duyduğunu ifade etti.

SORUŞTURMADAN HABERİ OLMADAN İMZAYI GERİ ÇEKTİ

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bildiriyi hiçbir şekilde tasvip etmediklerini belirtti. Trakya Üniversitesinde "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza atan Arslan'ın imzasını geri çektiğini ifade eden Yörük, ''Dün Firdevs Hanım imzasını geri çekti. Biz zaten soruşturma açmıştık. Fakat daha soruşturma kendisine gitmeden, soruşturmadan haberdar olmadan imzasını geri çekti. Diğer akademisyenle ilgili bize şu ana kadar ulaşmış bir şey yok. Soruşturma devam ediyor'' diye konuştu.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine TÜ Eğitim Fakültesi'nden Arslan ve Tıp Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Yaprak imza atmıştı.

"İÇERİĞİNİ OKUMADIM"

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Ertuğ, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun mesaisi nedeniyle içeriğini okuma ve inceleme fırsatı bulamadığı bildiriye, barıştan yana bir akademisyen olarak, "barış çağrısı" düşüncesiyle imza attığını belirtti. Bildirinin içeriğini tepkiler üzerine daha sonra öğrendiğini kaydeden Ertuğ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Büyük tehdit ve tehlikelere maruz bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü korumaya ve halkımızın güvenliğini sağlamaya yönelik mücadeleye ilişkin söz konusu bildiride ileri sürülen düşünce ve iddialara katılmam mümkün olmadığından imzamı geri çektiğimi ve bu olay nedeniyle hakkımda açılacak adli ve idari soruşturmaya hazır olduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

"İMZAMI GERİ ÇEKTİM VE MAİL YOLUYLA BİLDİRDİM"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gözde Özdikmenli Demir, AA'ya gönderdiği yazılı açıklamada, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisindeki imzamı geri çektiğimi 15 Ocak 2016 günü, sabah saat 06.30'da inisiyatifin e-posta adresine mail atarak bildirdim" ifadesini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.