Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

4 bin hakim ve savcı alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname'ye göre;

4 bin yeni hakim ve savcının atanmasına karar verilirken, Özel Harekat'a 3004, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 29 bin kişilik kadro tahsis edildi.

Milletvekillerine işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılabilecek.

MİT Müsteşarı'nın tanıklığı Cumhurbaşkanı'nın iznine bağlandı.

ALBAY VE GENERALLERE YENİ TERFİ SİSTEMİ

Albay ve generaller, rütbe süreleri dolmadan da terfi alabilecek.

Korucuların görevi ifasından doğduğu iddia edilen suçlarla ilgili yargılanmalarında avukat ücretleri valilikler tarafından karşılanacak

Sağlık hizmetlerinde yedek subaylar görevlendirilebilecek.

Uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele konusunda yeni önlemler alındı.

Ayrıca, "Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar; ırkı, etnik kökeni, dini, vatandaşlığı nedeniyle cezalandırılamayacağı, onur kırıcı ceza veya muameleye tabi tutulmayacağı ya da işkence ve kötü muameleye maruz kalmayacağına ilişkin güvenceler bulunması kaydıyla, milli güvenliğin veya ülke menfaatleerinin gerektirdiği hallerde, cumhurbaşkanının onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ya da hükümlü bulunanlar ile takas edilebilebilir" düzenlemesi getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.