Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

50 TL'lik Rüşvete rekor ceza! 36 yıl hapis istendi!
Sultanbeyli'de durdurdukları sürücüden ruhsat arasında 50 lira rüşvet aldıkları iddia edilen polislerle, onlara rüşvet verdiği belirtilen sürücünün yargılandığı davada savcılık mütalaasını verdi. Savcı 2 polis ve şoför için 12'şer yıl hapis istedi.

Kendisine ceza yazılmasını istemeyen sürücünün polislere 50 lira verdiği belirtilen mütalaada sürücü ve 2 polisin, "Rüşvet almak ve vermek" suçundan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Sürücü ve polisler yargılanıyor

Sultanbeyli gişeleri çıkışında trafik uygulamasında durdurdukları şoförün "SRC belgesi" olmaması nedeniyle ceza kesmeyerek rüşvet aldıkları belirtilen polis memurlarının yargılanmasına devam edildi.

"Görevimiz ne ise onu yaptık"


Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına davanın ilk celsesi tahliye olan tutuksuz 2 polis memuru ve araç şoförü ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan polis memurlarından F.S., SRC belgesi olmayan kişilere ceza kesilmemesi yönünde kendilerine sözlü uyarıda bulunulduğunu belirterek, "Biz de ceza yazmıyorduk. Görevimiz ne ise onu yaptık" dedi. Bir diğer polis memuru M.A. ise, "Hiçbir zaman belirtilen konuda ceza yazmadık" diye kendini savundu.

Savcı: Polislere 50 lira vererek...

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı dosya kapsamına göre trafik polisi olarak görev yapan sanıkların Sultanbeyli gişeleri çıkışında trafik uygulaması yaptıkları sırada şoför G.S.'nin kullandığı ticari aracın SRC belgesinin bulunmadığını belirtti. SRC belgesi bulunmayan şoföre idari para cezasının kesilmesi gerektiğini ifade eden savcılık mütalaasında, "Şoför G.S.'nin ceza yazılmaması konusunda ısrarlı istekleri sonrasında polis memurlarına 50 lira vererek cezai işlem yaptırmadan oradan ayrıldığı anlaşılmıştır" dedi. Savcı, polis memurları ve şoförün "Rüşvet almak ve vermek" suçlarından 4'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti sanıklara ve avukatlarına son savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede geçtiğimiz Mart ayında polis memurlarından M. A. ve F. S'nin Sultanbeyli gişeleri çıkışında trafik uygulaması yaptıkları sırada ticari araç kullanan G.S.'yi durdurdukları belirtildi. Sürücünün zorunlu olan 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' (SRC) olmadığı belirtilen iddianamede, polislerin yaka kamerasının kayıt yaptığı esnada G.S.'nin polis memuruna bir seferlik ceza yazmaması yönünde çaba sarf ettiği, polis memuru F.S.'nin ceza kesmesi gerekirken şoförü tekrar diğer polis memuru M.A.'ya gönderdiği belirtildi.

Başkomiser İ.K.'nın olaya ilişkin tutmuş olduğu raporda, şoförün ruhsat arasına 50 lira koyduğu ve polis memuru M.A.'nın 50 lirayı alması sonrasında ceza kestirmeden şoförü olay yerinden gönderdiği anlatıldı. İddianamede, Başkomiser İrfan Kaya'nın tesadüfen görüntüleri izlediği, şüphe üzerine araç sahibine ceza kesilmediğini öğrendiği ve şoföre ulaşıp telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Şoför G. S. ve olaydan 2 ay sonra tutuklanan polis memurları M. A. ile F. S. hakkında "Rüşvet almak ve vermek" suçundan 4'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayın ardından 4 ay tutuklu kalan polis memurları davanın ilk celsesinde tahliye edilmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.