Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

8 Dükkan Yandı Ama Kur'an-ı Kerim Yanmadı...!

Dulkadiroğlu Caddesi’nde 4 Aralık 2015 Cuma gecesi elektrik kontağından çıkan yangın, kısa sürede sırt sırta çok sayıda ayakkabı tamircisinin bulunduğu bölgeye sıçramış ve itfaiyenin müdahalesi ile yaklaşık 1,5 saat sonra kontrol altına alınmıştı. Yangında çoğu ayakkabıcı olmak üzere 8 iş yeri büyük hasar görmüştü.

Ekmek teknelerindeki mallarını alevlerden korumak için büyük uğraş veren iş yeri sahipleri, gece geç saatlere kadar dükkanlarının içindeki malzemeleri başka yere taşımıştı. Yangının yol açtığı tahribat gündüz saatlerinde daha net ortaya çıktı. Birçok esnaf dükkanlarında tamirata ve temizliğe başlarken, bir iş yerindeki Kur’an-ı Kerim’in yanmadığı fark edildi. Alevlerin sardığı iş yerindeki Kur’an-ı Kerim’in yazı olan bölümlerinde tek bir yanık izine rastlanmaması iş yeri sahibini ve vatandaşları şaşırttı.



İBRETLİK OLAY

Kur’an-ı Kerim’in yanmamasının Allah’ın bir hikmeti olduğunu belirten esnaflar, “Yanmayan Kur’an-ı Kerim herkes için ibretlik bir şey. Yangında iş yeri büyük zarar görürken bir tek mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim yanmamış. İnsanlar için ders çıkarılması gereken bir durum. Her şey yandı ama Allah’ın kitabı yanmadı” dediler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.