Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

8 PYD'li bombayla yakalandı

Jandarmada sorgulaması yapılan şüphelilerin gösterdiği üç ayrı yerde kazı yapan ekipler, Barcelona’nın Arjantili golcüsü Messi’nin fotoğraflarının yer aldığı 4 torba içerisinde 36 kilo patlayıcı ile 730 uzun namlulu silahla ait mermi ele geçirdi.

Suriye sınırında kaçak geçişler ve kaçakçılığı önlenmesine yönelik çalışma yürüten jandarma ekipleri, dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Rasulayn bölgesinden kaçak olarak Türkiye’ye giren ve kendilerini sınır hattında bekleyen bir araçla ilçe merkezine giden şüphelilerin bulunduğu aracı durdurarak arama yaptı. Araçta bulunan Suriye uyruklu  A.M.H., İ.C., Ö.A.H., S.H., A.A., E.M.S.Ş., N.H.L. ve Ş.E.E. isimli şüpheliler sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Sorgulanan şüphelilerin PYD’li oldukları sınırı geçerken, üç ayrı yerde toprağa patlayıcı ve mühimmat gömdüklerini itiraf etmeleri üzerine jandarma ekipleri buralarda kazı yaptı.

MESSİ TORBALARINDA PATLAYICI ÇIKTI

Şüphelilerin gösterdiği sınır hattında kazı yapan jandarma ekipleri toprağa gömülü Barcelona’nın Arjantili golcüsü Messi’nin fotoğraflarının yer aldığı 4 torba içerisinde 36 kilo TNT patlayıcı madde ile uzun namlulu silaha ait 730 mermi ele geçirildi. Patlayıcı ve mermilere el koyan jandarma ekipleri, gözaltında tutulan 8 PYD'liyi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yaman 8 yıl önce

asmassan bu iş çözülmez