Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

ABD bordo berelilere karşı PKK'ya bakın ne verdi

DAEŞ bahanesiyle Suriye ve Irak'a asker yığarak bölgedeki terör örgütü PYD'yi de silahlandıran ABD, DAEŞ'in temizlenmesinden sonra bölgede kalıcı olmayı planlıyor.

Yıllardır bölgede bir terör devleti kurma çabası içerisinde olan ABD, DAEŞ'in bölgeden temizlenmesinden sonra bu planına hız kazandırma peşinde. ABD, Kuzey Suriye’de PKK’ya anlık destek sunarken Şam yönetiminden bağımsız yeni yerel yönetim birimleri oluşturarak terör devletinin temelini atacak.

Bu seferki bahanesi İran ve Esed yönetimine baskı kurmak olan ABD, Türkiye'nin bölgedeki hamlelerine de engel olmaya çalışıyor. Bölgeden çıkmayarak kendine etki alanı oluşturmak ve petrol kaynaklarını kontrol etmek isteyen ABD, Türkiye'nin operasyon hazırlığında olduğu Afrin'e silah yığmaya devam ediyor.

Tanklar, zırhlılar, ve üzerine uçaksavar monte edilmiş araçlarla konvoy oluşturan teröristler, işgal ettikleri Afrin’de propaganda görüntüleri çekiyor. Hatay sınırındaki ilçeyi yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda tünel ağıyla donatan teröristler, ABD tarafından gelişmiş tanksavar sistemleriyle de teçhiz ediliyor.

MEVZİLERE AT-4 DAĞITILDI

Türk askerine karşı kullanılmak üzere PKK’ya verilen tanksavarlardan bir kısmının görüntülerine ulaşıldı. Pentagon’un Türk tanklarına karşı kullanılmak üzere verdiği AT-4 tipi tanksavarlar, sınır hattı boyunca mevzilenen teröristlere dağıtılıyor. Türkiye ile 130 kilometre sınırı bulunan Afrin’i 2012 yılında işgal ederek tek taraflı kanton ilan eden PKK, Kandil’in atadığı elebaşıların bölgeye gelişiyle birlikte cephe tahkimatına hız verdi. ABD’nin zırhlı ve uçaksavarlar dışında örgüte yolladığı tanksavarların sayısı dikkat çekiyor.

CEPHANE YAĞMUR GİBİ

AT-4 tanksavarlarının bir kısmı, Afrin-Raco bölgesinde inşa edilen yeraltı silah depolarında saklanıyor. Yeni Şafak’ın ulaştığı fotoğrafta onlarca AT-4 istiflenmiş halde görülüyor. ABD’nin PKK’ya gönderdiği bu silah, Şırnak’ta 2 Kasım günü Mehmetçiğe karşı kurulan hain pusuda da kullanılmıştı. Pentagon’un, kara gücü PKK’ya desteği AT-4’ten ibaret değil. 200’den fazla Konkurs, Javelin ve TOW tipi antitank silahı ile birlikte 50’den fazla IGLA uçaksavar sistemi de Türkiye’ye karşı kullanılmak üzere sınır boyuna konuşlandırıldı.

Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.