Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

ABD Büyükelçiliği'nden dokunulmazlık açıklaması: Endişeliyiz
ABD Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden 'ABD, Türkiye Parlamentosunun Anayasa Değişikliği Oylamasından Endişe Duymaktadır' başlığıyla paylaştığı açıklamanın, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner'a ait olduğu belirtildi.

DEMOKRASİNİN KALİTE DÜŞÜRECEĞİ SAVUNULDU
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin Meclis'te kabul edilmesinin, Türkiye demokrasisinin kalitesini düşüreceği savunulan yazılı açıklama, şöyle:

"ABD ENDİŞE DUYMAKTADIR"
"Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye parlamentosu tarafından 20 Mayıs 2016'da kabul edilen ve 100'den fazla milletvekilinin meclis dokunulmazlığını kaldıracak anayasa değişikliğinin, Türkiye genelinde ifade özgürlüğü üzerinde dondurucu bir etkisi olmasından endişe duymaktadır.
Söz konusu mevzuatın, bir sonraki aşamada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na gönderileceği anlaşılmaktadır. Kanunlar önünde eşitlik, demokratik toplumların ortak prensibidir. Ancak, siyasi söylemde bulunma özgürlüğünün, söylenenler pek çok kişi tarafından tartışmalı ve rahatsızlık verici bulunsa dahi, her birey için korunması gereken bir husus olduğuna güçlü şekilde inanmaktayız.

"TÜRKİYE DEMOKRASİSİNİN KALİTESİNİ DÜŞÜRECEKTİR"
Bu durum, bir ülkenin vatandaşlarının seçilmiş temsilcilerinin söylemlerine ilişkin ise özellikle önem taşımaktadır. Öngörülen bu yasal değişikliğe ilişkin gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Bu değişiklik, siyasi tartışma alanının daralması sonucunu doğurursa, Türkiye demokrasisinin kalitesini düşürecektir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman Semiz 8 yıl önce

Amerika Birleşik Devletleri Anayasasının 1’inci maddesinin 6’ncı bölümünün 1’inci fıkrasına göre, “Senatörler ve temsilciler... ihanet (treason), cürüm (felony) ve asayişi ihlâl (breach of the peace) hâli dışında, kendi Meclislerinin toplantılarına katıldıkları sırada, gerekse bu toplantılara gelir veya giderken tutuklanmama imtiyazından yararlanırlar”. Demek suretiyle hukuk davaları dışındaki ceza davalarında tutuklanmalarını öngörmektedir.

*Şimdi bu Amerika gelmiş bize akıl vermeye çalışıyor. Ey ABD! Sen git, önce kendi Anayasanı düzelt, ondan sonra gel konuş. Ağzın sarımsak kokuyor, gelmiş ağzınız kokuyor diyorsun. İnsanda biraz utanma sıkılma olur.

Avatar
ismet turk 8 yıl önce

ABD sıradan bir polis amiri basit asayiş olayından bile senatörü tutuklayabilir yetkisi var. bırakın vatan hainliğini sıradan suçtan tutuklar..

Avatar
Türkün golgesi 8 yıl önce

Alsinlar Parellel yapinin kucagina oturtsunlar, ABD Dünya tarihinin en kanli bir Terorust oldugunu biyiyormuydunuz.

Avatar
osmanli 8 yıl önce

Geri zekalilar

Avatar
turan 8 yıl önce

Pkk ya destek veren şefefsiz kafir abd liler tabiki endişe duyacak, mahvet onlari buyuk ustaaaa kim tutar seni , hep yanindayiz evelAllah

Avatar
Mehmet önol 8 yıl önce

Hasıl sizsiniz dünyada demikorsiyi düşüren ırak.a demokrasi getireceğiz dediniz ıraka zulüm getrdiniz sahtekar ABD ırakı bölüp parçaladınız zulüm getirdiniz demokrasiyi siz ABD düşürüyorsunuz izleyin izleyin ama şunu iyi bilin ki artık eski Türkiye yok sizin için zor ama başında liderler lideri RECEP TAYYİP ERDOĞAN bulunduğu YENİ TÜRKİYE var ABD bunu kafanıza sokun

Avatar
Sedat Soğukpınar 8 yıl önce

ABD endişe duyuyorsa doğru yoldayız demektir