Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

ABD Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz" demişti.

BÜYÜKELÇİ ÇAĞRILDI


Kirby'nin bu açıklamalarından sonra ABD Büyükelçisi John Bass, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. John Bass'a, ABD'nin tutumundan duyulan rahatsızlık iletildi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de mevkidaşı Peter Szijjarto ile yaptığı ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

"DAEŞ İLE MÜCADELEDE ORTAK TERÖR ÖRGÜTLERİ Mİ"

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmemesine ilişkin soru üzerine "Dost ve müttefik ülkeler terör örgütü konusunda bir karar vermeli. DAEŞ ile mücadelede ve Suriye'de ortak ülkeler olarak biz miyiz yoksa oradaki terör örgütleri mi" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.