Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

ABD'den sonra bir ülke daha PYD'yi eğitiyor!
Bir Fransız yetkili, Fransız özel kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyindeki savaşçılara eğitim ve danışmalık hizmeti verdiğini teyit etti.
Fransa Savunma Bakanlığı yetkilisi, özel kuvvetlerin Amerika’nın desteklediği ve PYD’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte olduğunu belirtti.

PYD'nin yarı resmi haber ajansı ANHA'nın verdiği haberde de Fransız özel kuvvetlerinin eğitimi doğrulandı. Haberde, “DAIŞ karşıtı koalisyona hava desteği veren Fransa’dan yeni bir adım geldi. Fransa Özel Güçleri, DAIŞ ile mücadeleye destek vermek için Suriye’nin kuzeyine konuşlandırıldı” denildi.
Geçen hafta Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian, “Yardımlarımız, silah temini, hava desteği ve tavsiyede bulunmak şeklinde gerçekleşiyor” demişti.
Amerika da, PYD’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne 300 özel kuvvet ile destek veriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.