Öne Çıkanlar rusya haber abd terör örgütü ışid

ABD'den Türkiye açıklaması: Mükemmeldi
ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türkiye'nin DAEŞ'in sınır ötesindeki sığınaklarını ve mevzilerini vurduğu top ve tank atışlarının çok etkili olduğunu, Türkiye ile koordinasyonu artırmak için çalıştıklarını bildirdi. 


''ÇOK ETKİLİ ATIŞLAR YAPILDIĞINI GÖRDÜK''

Warren, Türkiye'nin top ve tank atışları sonucu 200'e yakın DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğinin hatırlatılarak, bunun DAEŞ karşıtı operasyonları destekleyip desteklemediğinin sorulması üzerine, "Türkiye'nin Menbic cebinde çok etkili top atışları yaptığını gördük. Bu bölgede yaptıkları topçu ateşiyle ilgili koordinasyonumuzu sağlamlaştırmak için Türkiye ile çalışmaya devam ediyoruz"dedi. 

''NEREYİ VURACAKLARINI VURMADAN ÖNCE BİLMEK İSTİYORUZ''

Warren, bu atışların DAEŞ karşıtı koalisyonun şemsiyesi altında yapıldığını belirterek, "Ama yine de koordinasyon üzerinde çalışmamız gerek" diye konuştu. "Nasıl bir koordinasyon" sorusu üzerine ise Warren, "Tam olarak nereyi vuracaklarını vurmadan önce bilmek istiyoruz" yanıtını verdi. 

''MÜKEMMELDİ OLMASI GEREKTİĞİ GİBİYDİ''

"Türkiye'nin bir ihtiyacı karşıladığını" dile getiren Warren, bölgede havanın bozuk olması nedeniyle hava desteği sağlama konusunda sorun yaşadıklarını, Türkiye'nin top atışlarıyla bu noktada devreye girdiğini söyledi.

Warren, "Mükemmeldi. Olması gerektiği gibi oldu" ifadesini kullandı.

Albay Warren ayrıca, Suriye'de DAEŞ ile mücadelede "Menbic cebi" olarak adlandırılan bölgenin şu anda büyük sorun oluşturmaya devam ettiğini söyledi. Bölgenin doğusunda Suriye Demokratik Güçleri olarak adlandırılan grupların, batısında ise ABD'nin eğit-donat programında eğitilen gruplar tarafından desteklenen dost güçlerin bulunduğunu ve çatışmaların sürdüğünü kaydetti. 

''DEVAM EDEN SAVAŞ OLDUKÇA ZORLU''

Warren, "Bu güçler bizimle temas halinde. Bize olağanüstü hedef bilgisi iletiyorlar ve biz de bunu çok iyi etki elde edilecek şekilde geliştiriyoruz. Şu anda devam eden savaş oldukça zorlu. Gördüğüm görüntüler Birinci Dünya Savaşı'ndaki durum gibi. Siper hatları, sığınaklar, setler ve şu anda oldukça statik bir savaş devam ediyor. Yer yer dehşet gaddarlıkta taktikler uygulanıyor" dedi.

Warren, DAEŞ'e karşı şu anda ABD tarafından eğitilen yaklaşık 150 savaşçı bulunduğu bilgisini de verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.