Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

ABD'den ''uçak'' açıklaması! Pentagon Türkiye'yi doğruladı!
Amerika Savunma Bakanlığı; ABD'li pilotların, Türkiye'nin Rusları 10 kez uyardığıyla ilgili açıklamasını doğruladı. ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi konusunda, savaş uçağının 10 kez uyarıldığını kendilerinin de duyduğunu bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen uçağın defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal ettiğini söylemişti.

ABD'li pilotlar ise acil radyo frekasında Türkler tarafından Rus uçağına yapılan uyarıları duyduklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türk pilotların Rus uçağını 10 kez uyardığını doğruladı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi konusunda, savaş uçağının 10 kez uyarıldığını kendilerinin de duyduğunu bildirdi.

Warren, Bağdat'tan video konferans yoluyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili soruları da yanıtladı.

"Türk hükümeti, kendilerinin iki F16 sınır kontrol uçağının, iki Rus SU 24 tipi uçakla angaje olduğunu duyurdu, bir Rus uçağı düşürüldü" ifadesini kullanan Warren, uçağın ABD'ye ait radarlarda görünüp görünmediğinin sorulması üzerine de, "Tabii ki o bölgedeki tüm uçakları takip edebilecek radarlarımız ve diğer imkanlarımız var. Henüz tüm bilgileri ve detayları toparlama aşamasındayız. Uzak ve dağlık bir bölge. Sınırların nereden geçtiğini tam olarak kestirmek güç" diye konuştu.

Radarlarında savaş uçağını gördüklerini yineleyen Warren, "Havadaki durumun tamamen farkındaydık" dedi.

HER ŞEYİ DUYABİLİYORDUK...

Warren, savaş uçaklarına Türk pilotların 5 dakika içinde 10 uyarı yapmasıyla ilgili olarak da, "Olan biten her şeyi duyabiliyorduk. Bunlar açık kanallar. Bunları diğerlerinin de duyduğuna eminim" dedi ve Türk pilotların 10 kez uyarı yaptığını doğruladı.

Sözcü Warren, başka bir soru üzerine, "Tek söyleyebileceğim, olay sınırda meydana geldi. Onun ötesinde şu anda yaptığımız, tüm verileri toparlamak ve incelemek" ifadesini kullandı. Tüm dataları incelemek için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını belirten Warren, "Bu işler, filmlerde göründüğü gibi kolay değil. Tam olarak olayın nerede meydana geldiğini öğrenmek için zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

TÜRKLER VE RUSLAR ARASINDA YAŞANDI

Warren, Türkiye'de bulunan ABD'ye ait F-15 uçaklarının bir kısmının DAEŞ'e karşı operasyonlar düzenlediğini, diğerlerinin de Türkiye'nin hava devriyesine yardımcı olduğunu dile getirerek, F-15 uçaklarının hiçbirinin olay sırasında yakında bulunmadığını bildirdi. Bu tür olayların çok hızlı geliştiğini ifade eden Albay Warren, bölgede ne bir Amerikan uçağı ne de Amerikalı personel bulunduğunu kaydetti. Warren, "Bu olay tamamen Türkler ve Ruslar arasında meydana geldi" dedi.

RUSLARIN SÖYLEDİKLERİYLE YAPTIKLARININ...

Rusya'nın Suriye'de DAEŞ'i hedef aldığını iddia ettiğini ama vurulan yerlerin birçoğunun DAEŞ'e ait olmadığını vurgulayan Warren, bugünkü olayın yaşandığı yerde de DAEŞ'e ait unsur bulunmadığını söyledi.
Warren, "Rusların söyledikleriyle yaptıklarının uyuşmaması hakkında endişeliyiz. Ruslar, terörle mücadele ettiklerini söylüyorlar ama rutin olarak yaptıkları, amaçları Esed rejimini güçlendirmek ve ömrünü uzatmak. Saldırılarının çoğu rejimin çıkarlarını sağlamaya yönelik" ifadesini kullandı.
Fox Haber'in Savunma Muhabiri Jennifer Griffin, Amerikan askeri kaynaklarının, ABD'li pilotların Türkler'in Rus pilotları birden çok kez uyardığını acil radyo frekansı konuşmalarında duyduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.