Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

ABD'li bakan John Kirby'den güldüren cevap!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD medyasına konuşmasıyla ilgili soruları cevaplandırdı. Kirby, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunu belirtti ve yorum yapmak istemediğini söyledi. 

TÜRK MEDYASINI SUÇLADI

Erdoğan'ın CBS kanalına verdiği mülakatı seyrettiğini söyleyen Kirby, "Türkiye halkı neden ABD'nin darbe girişiminin arkasında olduğuna yönelik bir hisse kapıldı?" sorusu üzerine "Türk medyasının çoğu üyesi, bu düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Türk halkının aklından geçenleri ve bu düşünceye nasıl kapıldıklarını bilmiyorum. Bu komik bir durum, ABD'nin bununla bir ilişkisi yoktu." yanıtını verdi. 

ERDOĞAN ABD'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Fethullah Gülen'in herhangi bir soruşturmaya tabi olmadan ABD'de yaşamını sürdürmesi nedeniyle eleştirilerde bulunan Erdoğan ABD medyasına şu açıklamalarda bulunmuştu; "(Darbe girişimi için) ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.