Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

ABD'li komutan: "Türkiye Afrin'i vurursa..."

Pentagon'daki basın brifingine Bağdat'tan video konferans yoluyla canlı bağlanan ABD liderliğindeki DEAŞ'a Karşı Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon açık açık itiraf etti. Dillon Türkiye'ye karşı terör örgütü PKK'nın yanında olduklarını belirtti.

"PKK'YI DEAŞ DIŞINDAKİ SALDIRILARDAN DA KORURUZ"

Bir basın mensubu Albay Dillon'a, Türk güvenlik güçlerinin Afrin'deki PKK/YPG güçlerini hedef aldığına ve alacağına yönelik iddiaları sordu. Dillon, bu konuda bilgisinin olmadığını söyledi ancak teorik olarak koalisyonun sahadaki ortaklarını DEAŞ dışındaki saldırılara karşı koruma yükümlülüğü olduğunu kaydetti.

"ORTAKLARIMIZI KORUMA SORUMLULUĞUMUZ VAR"

"Koalisyonun Kürtler gibi DEAŞ'a karşı operasyonlara katılmış olan yerel güçleri korumak gibi bir sorumluluğu var mı?" sorusu yöneltilen Dillon "Evet diyebilirim. Bunu daha önce çeşitli vesilerle gösterdik ve kanıtladık. Gerekirse SDG'nin (PKK/PYD) çatısı altındaki herkesi; Araplar, Kürtler, Yezidiler ve Hıristiyanları destekler ve koruruz" açıklamasında bulundu. 

TÜRKİYE'Yİ VURMAKLA TEHDİT ETTİ

Gazetecilerin ısrarla Türkiye'yi kast ederek "DEAŞ dışındaki odaklardan gelecek saldırılara karşı da korur musunuz?" sorularına kaçamak yanıtlarla PKK savunuculuğu yapmaya devam etti. Dillon "DEAŞ ile mücadele eden tüm ortaklarımızı her kim olursa olsun koruruz" açıklamasında bulundu.

OTOBÜS SKANDALINA KOMİK SAVUNMA

PKK'lı teröristlerin DEAŞ'lı teröristleri ABD'nin himayesinde Rakka'dan kaçırması skandalıyla ilgili de konuşan Dillon "Biz Rakka bölgesinden çıkarken otobüsleri takip ettik. Eğer DEAŞ savaşçılarının kaçması gibi bir durum söz konusu olsaydı havadan müdahale edecektik. Ancak böyle bir durum olmadı" açıklamasında bulundu.


PKK'YI TERCİH EDİYORLAR

Dillon bu ifadelerle, ABD'nin hem DEAŞ'lı hem de PKK'lı teröristleri koruduğunu ve bu iki terör örgütünü NATO üyesi ve stratejik ortağı Türkiye'ye tercih edeceğini ilan etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.