Öne Çıkanlar zip perde forum En iyi bulut santral zekeriya atak 8 rusya

ABD'nin yeni ayak oyunu: Ateşkes!

Terör örgütü PYD/PKK'ya her fırsatta desteğini açıklayan ABD, Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' harekatındaki başarısını boşa çıkarmak için ayak oyunlarına başladı. ABD, Fransız haber ajansı AFP üzerinden 'Türkiye ile PYD arasında ateşkes anlaşması yapıldığı' iddiasını yaymaya başladı. Türkiye'nin DAEŞ'i püskürtmesiyle iki yıldır PYD'ye verdiği destek sorgulanan ABD'nin operasyonlara ortak olma girişiminde bulunduğu da belirtiliyor.

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve Cerablus bölgesindeki terör unsurlarını temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekatı' bir haftasını dolduruyor. TSK'nın desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, şu ana kadar terör örgütleri DAEŞ ve PYD/PKK'nın elinden 38 köyü kurtardı.

ABD TEDİRGİN OLDU

Türkiye'nin Suriye topraklarında DAEŞ ve Fırat'ın doğusundaki terör örgütleri PKK-PYD'ye yönelik başarılı operasyonları ABD'yi tedirgin etti. TSK'nın Özgür Suriye Ordusu ile kaydettiği ilerlemeyi boşa düşürmeye çalışan ABD şimdi de kamuoyu üzerinden ile Türkiye ile PYD arasında ateşkes anlaşması yapıldığını duyurmaya başladı.

AFP'DEN ATEŞKES İDDİASI

PKK'nın Suriye'deki koluna kalkan olan ABD, PYD'yi resmi bir muhatap olarak gördüğü sözde açıklamayı ise Fransız haber ajansı AFP üzerinden yaptı.

AFP, ABD Merkez Komutanlık Sözcüsü Albay John Thomas'ın "Türkiye ve Kürt gruplar Suriye'de çatışmayı durdurmayı kabul etti" dediğini iddia etti. Thomas'ın, "Taraflar DAEŞ'e karşı odaklanacak" sözlerini aktaran AFP, anlaşmanın birkaç günlük olduğunu öne sürdü.

OPERASYONA ORTAK OLMA ÇABASI

Suriye'de PYD'ye verdiği destek sorgulanan ABD'nin 'ateşkes' perdelemesiyle Türkiye'nin DAEŞ'i başarıyla püskürttüğü operasyona ortak olma girişiminde bulunduğu da belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.