Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

ABD, PYD bölgesine hava üssü kuruyor

Küresel istihbarat konularında faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Stratfor'un elde ettiği görüntüler, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolündeki Rimelan'daki, bir uçak pistinin yaklaşık iki kat büyütüldüğüne işaret ediyor.

Ülkenin kuzey doğusunda bulunan Rimelan, Haseke kentine bağlı. Uydu görüntüleri, Rimelan'daki alanın uzunluğunun 700 metreden 1300 metreye çıkarıldığını gösteriyor.



PYD'YE DESTEK ARTACAK

Bu, nakliye görevi üstlenen Herkül uçaklarının inmesi için yeterli bir alan. Son günlerde uçak pistiyle ilgili söylentiler medyaya yansımıştı. Görüntülerin, ABD'nin DAEŞ'le mücadele eden Kürt güçlere desteğinde yeni bir yaklaşıma girdiğinin işareti olabileceği düşünülüyor.

Bu uçak pisti Suriye'deki çatışma sürecinin başlamasından önce Suriye yönetimi tarafından zirai amaçlarla kullanılıyordu. YPG iki yıldan fazla süre önce bu alanın kontrolünü ele geçirmişti.

RUS ÜSSÜNÜN YAKININDA

Rusya'nın Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri üs kurmaya çalıştığı iddia ediliyor. İddiaya göre bu çalışma da yine Haseke'ye bağlı Kamışlı'da gerçekleştiriliyor.

Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi, "Rus askeri teknisyenler ve askerlerin Kamışlı havalimanı çevresinde görüldüğünü" açıklamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.