Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

ABD: Suriye'de bağımsız bir Kürt devletine karşıyız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry arasında 12 saat süren görüşmenin ardından Lavrov, Suriye yönetimi ve muhalefetiyle çalışmaların belirli yönleri konusunda ABD’yle anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

KERRY: ATEŞKES İHLALLERİ "NORMAL" HALE GELDİ

 Kerry, “Suriye’de uzun vadeli ateşkesi elde edersek çatışmanın yörüngesini tamamen değiştirebiliriz” dedi.

"SURİYE’DEKİ KRİZİN ASKERİ ÇÖZÜMÜ YOK"

Suriye krizin askeri çözümü yok diyen Kerry şunları söyledi “Suriye’deki krizin askeri çözümü olmadığını Rusya ve ABD olarak kabul ediyoruz. Çözüm bekleyen bazı küçük sorunlar kaldı. Uzmanlarımız, güveni sağlamlaştırma adımlarını atmak için önümüzdeki günlerde burada, Cenevre’de, görüşmeleri sürdürecek”

"BAĞIMSIZ BİR KÜRT OLUŞUMUNU DESTEKLEMİYORUZ"

Nusra’nın hiçbir zaman ateşkesin bir parçası olmadığını kaydeden Kerry, Suriye’nin bölünmez olduğunu ifade etti. Bağımsız bir Kürt oluşumunu desteklemediklerini belirten Kerry, “Kürt güçlerin bazı oluşumlarıyla çalışmalar çok kısıtlıydı” dedi.

TÜRKİYE'NİN HASSASİYETİNİ ANLIYORUZ!

Kerry, “Türkiye’deki dostlarımızın hassasiyetini çok iyi anlıyoruz. (ABD) Başkan Yardımcısı (Joe) Biden geçtiğimiz günlerde Türkiye’deydi ve bu konuyu aktif biçimde dile getirdi” açıklamasında da bulundu.

ABD, YPG'YE İSTİHBARAT DESTEĞİNİ ASKIYA ALDI!

ABD, PKK'nın Suriye uzantısı YPG’ye hem Fırat’ın doğusuna çekilme talimatı verdi hem de silah ve istihbarat desteğini kesti.

"ÇEKİLİRSENİZ DESTEK YENİDEN BAŞLAYACAK"

Ayrıca YPG’ye silah desteği ile paylaşılan istihbarat da durduruldu. PYD lideri Salih Müslim’e ‘Fırat’ın doğusuna çekilme tamamlandığı zaman destek yeniden başlayacak’ mesajı iletildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.