Öne Çıkanlar rusya haber abd EKREM İNCEL paris katliamı

Abdullah Gül'e terbiyesizlik! Ayakkabılarını bile...

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Muhyar, bugünkü köşesinden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevi sırasında İngiltere'de yaşadığı bir olayı aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun anlattıklarına dayandırılan yazıya göre, Abdullah Gül'ün görevi sırasında gittiği İngiltere'de güvenlik gerekçesiyle ayakkabılarının çıkartılmış.

Vahap Munyar'ın köşesinden aktardığı olayı Bakan Çavuşoğlu, "Beyoğlu Sohbetleri” sırasında anlattı. Olayın detayları şöyle:

"Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ülkelerinin Türkiye'ye karşı olumsuz tutumlarını anlatırken bir örnek verdi:

- İngiltere'de 11'inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü havalimanında uçağa binerken aradılar. Ayakkabısını çıkarttırdılar. Sen Cumhurbaşkanımın ayakkabısını nasıl çıkarttırırsın?

Bu olaydan sonra İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye geldiğini belirtti:

- Diyaloğumuz gayet iyi. Çok güzel bir görüşme yaptık. Dönüşünde talimat verdik, havalimanında ayakkabısı çıkartıldı, çoraplarına kadar arandı. Sen benim Cumhurbaşkanıma yaparsan, ben de sana yaparım."

REFERANDUM OLSA AB'YE YÜZDE 80 ‘HAYIR' ÇIKABİLİR

Munyar yazısında Türkiye'de olası Avrupa Birliği Referandumu'nda çıkacak sonuca ilişkin detaylara da yer verdi. Munyar şunları yazdı:

"Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın önderliğinde düzenlenen “Beyoğlu Sohbetleri” buluşmasında Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sordu:

- Avrupa Birliği (AB) konusunu referanduma götürme ihtimali nedir? Referandum olursa sonuç ne çıkar?

Çavuşoğlu önce AB ülkelerinin Türkiye'ye karşı tutumuna değindi:

- AB ülkeleri bize “eşit ortak” gözüyle bakmalı, adil olmalı. Ancak, örneğin Avusturya Dışişleri Bakanı her gün Türkiye'yi sözleriyle dövmeye kalkıyor. Tabi, bu durumda benim vatandaşım da tepki gösteriyor, “Müzakereyi durdurun” diyor.

Ardından soruya yanıt verdi:

- İktidara geldiğimizde AB konusunda halk desteği yüzde 80'di. Yüzde 50'nin altına da hiç düşmedi. Bugün yüzde 20'nin de altı görünüyor. Referandum olursa yüzde 80 “AB'ye hayır” çıkar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.