Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Adana Kebap ve Şalgam Festivali'nde silahlar konuştu
Adana'da, "Kebap ve Şalgam Festivali" adıyla düzenlenen etkinlikte, bir kişinin kalabalık arasında pompalı tüfekle havaya rastgele ateş açması sonucu arbede çıktı.



Merkez Seyhan ilçesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde, sosyal medyada "Rakı Festivali" olarak duyurulan ancak tepkiler nedeniyle "Kebap ve Şalgam Festivali" adıyla katılım çağrısında bulunulan etkinlikte bir kişi, pompalı tüfekle havaya ateş açtı.




Adana'da 100 yıldır süren bir gelenek olan, ancak son yıllarda sosyal medyada 'Dünya Rakı Festivali' diye tanımlamalar yapılan festivalin adı, Vali Mustafa Büyük'ün bir yerel televizyonda 'izin vermeyeceğiz' çıkışının ardından 'Adana Kebap ve Şalgam Festivali' olarak değiştirildi.



Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki çarşı esnafının gün boyu yaptığı hazırlığın ardından akşam saatlerinde Adana ve çevre illerden gelen vatandaşlar Kazancılar Çarşısı'na gelmeye başladı. Ara sokaklara masalar kuruldu, ciğer ve kebap tezgahları açıldı. Akşam masalar tıklım tıklım dolarken, her köşe başında farklı gruplar davul zurna eşliğinde şarkılar söyleyip eğlendi. Ancak saat 22.00 sıralarında binlerce kişinin arasında tabanca ve av tüfeği çeken bir grup, alkol karşıtı sloganlar atarak havaya ateş açtı.



Silah sesleri üzerine büyük panik yaşanırken, grup, ellerindeki sopa ve döner bıçaklarıyla masalara vurarak kaçmaya başladı. Güvenlik önlemi alan sivil polisler kısa süreli kovalama sonucu 4 kişiyi kıskıvrak yakalandı. Panik nedeniyle bazı masalar devrilirken yiyecekler de yerlere döküldü. Yaşanan kısa süreli paniğin ardından Kazancılar Çarşısı'nda eğlence kaldığı yerden devam etti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.