Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Ankara’da darbecilerin merkez olarak kullandıkları Akıncı Üssü’nde 15 Temmuz’da gözaltına alınan ve serbest bırakılan FETÖ’nün ‘hava kuvvetleri imamı’ olan Adil Öksüz Sakarya sınırları içinde olduğu tespit edildi.

Emniyet yetkilileri FETÖ'nün darbe imami Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçamadığını Sakarya ili sınırları içerisinde olduğunu tespit etti. Adil Öksüz'ün yakalanması artık an meselesi...

Adil Öksüz için çember daralıyor.. Öksüz'ün yakalanmasıyla darbenin birçok karanlık noktası aydınlığa kavuşacak.



ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Paralel Devlet Yapılanması’nın bir üyesi olan Adil Öksüz Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi görev yapmaktaydı.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 1991 yılında mezun olan Adil Öksüz, 1996 yılında Temel İslam Bilimleri alanında Sakarya Üniversitesinde yüksek lisansını tamamladı.  2003 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde doktorasını yaptı. Sakarya Üniversitesi’nde yine Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam etti ve İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi unvanı ile çalışmaktaydı.

Adil Öksüz Paralel Devlet Yapılanması’nın bir yayın organı olan “Yeni Ümit” dergisinde yazılar kaleme alıyordu. Sadece FETÖ için yazılar yazan biri olarak kalmayan Adil Öksüz’ün darbe fetvacısı olma yolunda uzun yıllar Fetullah Gülen ile yakın çalıştığı biliniyor. Çalışma arkadaşlarının sessiz sakin biri olarak tanımladığı  Adil Öksüz stratejik bir evlilik yaparak kendisini kamufle  ediyor bir taraftan da önce öğrenci faaliyetleri ile daha sonra da askeri faaliyetlerle ilgilenen Adil Öztürk sık sık Fetullah Gülen’in üst kadrosunda yer alan Mustafa Özcan ile görüşüyordu.

ADİL ÖKSÜZ NASIL SERBEST KALDI?

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli merkezi Akıncılar Hava Üssü’ydü. Darbe planının yapıldığı ve en büyük hainliğe sahne olan yer Ankara Kazan’daki Akıncılar Hava Üssü oldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının tutulduğu 4. Ana Jet Üs Komutanlığında hain planın en büyük ayağı gerçekleşti. Vatana ihanet etmesi için esir alınan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını kurtarmaya giden askerler şok biriyle karşılaştılar. Orada hem de öyle bir durumda asla bulunmaması gereken bir sivil Akıncılar Hava Üssü’ndeydi. Bu kişinin kimliği tespit edilir edilmez, FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı. Acil bir şekilde savcılığa sevkedilen Adil Öztürk’ün yargılandığı mahkemece tutuklanması beklenirken serbest kaldı ve şu an firari durumda. Peki, Adil Öztürk nasıl serbest kaldı?

ADİL ÖZTÜRK’ÜN SAVCILIKTAKİ AKILALMAZ İFADESİ

“Amcam, o bölgede kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
b. yildiz 8 yıl önce

Adil öksüz diye başlayıp Adil Ozturk olarak haberi bitirdiniz tebrikler.

Avatar
Ayşe 8 yıl önce

Hemen yakalanmalı o fare

Avatar
Mustafa 8 yıl önce

Bunu herkes biliyo dalgamı geçiyonuz insanlarla

Avatar
y uğurlu 8 yıl önce

Halen kollayan bırileri var hıssımce

Avatar
Emin güven 8 yıl önce

Devletin eli uzundur yakında yakayacaktır,yataklık yapanlarla birlikte.!!??