Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C rusya

Ahmet Hakan, ''Erdoğan'ın planını'' yazdı
CHP'nin yüzde 25'e takıldığını, MHP'nin iç çekişmelerle boğuştuğunu HDP'nin ise hendekte kaybolduğunu savunan Hürriyetyazarı Ahmet Hakan, okuyucularına "Bu durumda siz Erdoğan'ın yerinde olsanız, boş kaleye topu göndermez misiniz?" şeklinde bir soru yöneltti.

Süper muhalefet açığının Erdoğan'ın iştahını kabarttığı ve baskın bir seçim planladığını belirten Hürriyet yazarı, "İddia ediyorum: Erdoğan'ın kafasında bir plan var" dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki o kısım;

"Kendinizi bir an için Tayyip Erdoğan'ın yerine koyun. Muhalefete şöyle bir baktığınızda ne göreceksiniz?

CHP'YE BAKTIĞINIZDA...

- Görecekleriniz şunlar: Bugün kurultaya gidiyorlar. Yüzde 25'i bir dirhem arttırabileceklerine dair herhangi bir işaret vermiyorlar... Gündem yaratamıyorlar... Yaratılan gündemin peşinden gitme biçimleri bile hayli etkisiz... Umut vermiyorlar... Yapılacak ilk seçimde oylarını azıcık da olsa arttıracakları hayli şüpheli... Silkinip kendilerine geleceklerine dair pek işaret yok.

MHP'YE BAKTIĞINIZDA...

- Görecekleriniz şunlar: Muhalifler yeterli imzayı toplamış olsalar bile Bahçeli "kongreyi toplamam" diyor. Buna karşın muhalifler, konuyu mahkemeye götürmeye kararlı. Yani koca parti, resmen mahkemelik olmak üzere... Bir değişim olmazsa... Yapılacak ilk seçimde partinin barajın altını boylaması sürpriz olmaz. Partide kan kaybı tüm hızıyla devam ediyor... Yönetim ise hiç tınmıyor.

HDP'YE BAKTIĞINIZDA...

-Görecekleriniz şunlar: PKK'ya resmen teslim olmuş, kendi özgün çizgisini ortaya koyamamış, PKK'nın hendek ve barikatlarının içinde kaybolmuş durumdalar... "Türkiyelileşme" falan tamamen buzdolabına kaldırılmış gibi... Sadece Türkiye'nin başka bölgelerinden değil Kürt orta sınıflarından bile oy kaybedecekler... Bu da HDP'nin barajın altına gerilemesi anlamına geliyor.

Siz Tayyip Erdoğan olsanız...

Bu büyük muhalefet krizi dikkatinizi çekmez mi?

Siz Tayyip Erdoğan olsanız...

Bu çok süper muhalefet açığı iştahınızı kabartmaz mı?

İddia ediyorum:

Erdoğan'ın kafasında bir plan var.

Şöyle bir plan:

- Halkla telefonla arama konferansları falan yaparak "halkımız aslında başkanlık sisteminin nasıl bir sistem olduğunu öğrenince başkanlık sistemine destek vermeye başladı" diyecek.

- Ardından Meclis'in halkın gerisine düştüğünü söyleyecek.

- Yeni bir sisteme geçmek için yeni bir Meclis'in şart olduğunu öne sürecek.

- Ve Türkiye'yi en kısa zamanda bir erken seçime götürecek.

Ne CHP, ne MHP,

ne HDP...

Böyle bir oyun planını okuyabilecekleri bile şüpheli!

Ayrıca okusalar ne olacak ki!

- Biri yüzde 25'e takılıp kalmış.

- Diğeri baraja takılma tehlikesiyle baş başa.

Yazıyı okumak için tıklayınız

- Öbürü ise resmen düşmüş ama ağlayanı yok.

Kısacası kale bomboş...

Bu durumda siz Erdoğan'ın yerinde olsanız, boş kaleye topu göndermez misiniz?"

Hürriyet



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.